logomamaninjashop

Някои разсъждения за брака

Автор: Надя Брайт

Аз съм Надя – на 34, плюя като говоря и никога не съм сама. Казвала съм го и преди – винаги в живота си имам или мъж, или котка или хронична депресия. Може и трите, ако периодът е особено благодатен.

Аз съм била и омъжена. Мисля, че по-скоро се дължи на някаква много лоша карма, която застигна бившия ми съпруг... Обаче научих някои неща за брака.

Например, че бракът е основната причина за развода.

Докато трае обаче, има някои отправни точки.

Фактически бракът е всяка сутрин щастливо да се обръщаш към един и същи човек, за да го поздравиш с настъпващия ден, но първото, което да ти се отрони от устата, да е: „За Бога! Какво ядохме снощи?! Дишай на другата страна!!“

Нали знаете, че затова сутрешният секс не е като по филмите, а е по-скоро нещо набързо и със стиснати зъбки. Както и че първият отговор на сутрешната ерекция е: „Изчакай само да си измия зъбите... “

Разговорите за храна се водят общуване в брака. Изведнъж чуруликащите разговори, които водехте, докато бяхте гаджета – неща като „Липсваш ми“, „Какво правиш, мило?“ и „Ах, колко забавна история как колежката ти е изяла цяла порция картофи на обяд!“ се превръщат в „Довечера какво ще ядем?“. Какво ще ядем, какво ще ядем.... докато не умрем или не се разведем, любов моя...

Това е романтиката на брака – кой днес ще купи праз и круши от кварталния магазин. Аз не се оплаквам точно от покупките. Докато бях омъжена, бяхме толкова бедни, че ходенето до „плод и зеленчука“ за праз и круши, за мене си беше шопинг терапия.

Не (,) мога повече!

c1a11e28afb03c9d81c096faa0a5ce8e XL

Сексът преди и след брака не е много по-различен. Различно е времето, в което се случва. Преди брака се случва всеки ден или през ден. По време на брака пак е редовно. Просто трябва няколко дребни обстоятелства да се натъманят. Например - когато сме се наспали, когато не сме се много наяли, не дават нищо интересно по телевизията, епилирали сме се (в близките 10 дни), Меркурий е в секстет с Венера, но в никакъв случай не е в опозиция с Уран, спечелили сме от лотарията повече от три лева и още само 2-3 други обстоятелства (котката не е повърнала, съседката не е крещяла и т.н.).

В брака ритуалите за съблазняване се променят в една по-добра посока. Ако преди това си го съблазнявала с грим, облекло и пърхане на мигли, след като се ожените е достатъчно само да го погледнеш в очите, докато седите на дивана и да си вържеш косата. И вече му е ясно, че неслучайно днес си облякла по-новия си домашен анцуг...

Много бракове продължават дълго, заради един от основните си крепители. Ще ви подскажа – не е любовта, взаимното уважение и дори не е ипотечният кредит. Един от основните крепители е въпросът - какво по-добро ще намеря?

Ами не знам... може би свобода, себеуважение, такива неща... Или пък - бездънната бездна на самотата. Не знам... "който играй - пичели".

Но, Господ ми е свидетел – аз се постарах за моя брак! Опитах се да не говоря много. Това явление е по-известно като „щастливите дни на брака ни“.

Опитах се и да готвя. Сутрин му правех здравословни шейкове. От тия с мляко, плодове, звезден прах и позитивни мисли. После половината си ден той прекарваше в тоалетната. Викам му: „Нищо мило, там идват най-добрите идеи“. - Той вика: „Дойде ми идея да ме отровиш веднъж завинаги, а не всеки ден по малко, може ли?“. Обаче до обяд се оправяше, докато се прибере тъкмо се беше възстановил и идва ред на какво? На вечерята!

Толкова хубаво си му готвех, че един път ме попита: „А ти знаеш ли за подправките?“ и аз: „Какво да знам?“ - и той: „Ами, че съществуват, Надя“.

Но, има си предимства, ако сте в брак. Например – вече си харесвате и приемате телата. Което на нашата възраст значи – коремите си. Един безценен съвет ще ви дам за по-красив външен вид – регулирано осветление в спалнята. Идеално замества плочките.

Отскоро усещам вече естетическите проблеми на възрастта, а именно, че имам и пъпки и бръчки. Онзи ден един от всички шофьори на такси, с които пътувам всяка сутрин и се гримирам за работа на задната седалка на колата му, като стигнахме, се обърна и каза: „Ау, то днес май не Ви стигна времето, да се гримирате?“. Еми... стигнало ми беше.

Мъжете са произлезли от маймуните,
а жените са дошли от Космоса

2cf3de1421350014af841348e8a1b0fb XL

Та, разбирате, че положението е спешно и затова реших да подходя иновативно. Реших, че не е нужно да изглеждам добре, а просто да убедя другите, че изглеждам добре. А как става това? Като поддържам имидж в социалните мрежи, че съм хубава. Защото не мога вече да се боря с реалността, нали. Имам предвид – наистина изглеждам като преди 5 години, просто все едно не съм спала от тогава.

И, нали знаете, как хората казват: „Не е важно как изглеждаш, важно е как се чувстваш“... Така ли? Е, аз чувствам, че сутринта една пола ми се спраска по шевовете.

Та, реших, че ще поддържам красив имидж и за тая цел ми трябват много хубави снимки. Затова помолих един приятел, професионален фотограф, да ме снима. Казах му, че искам да изглеждам стройна, без бръчки и бузи. И той ме снима, снима... После погледна снимките и каза: „Абе, знаеш ли – то аз изобщо не се справям със снимането, бе...“

Изобщо – не знам кое е по-добре в брак или без. Знам, че е добре любов да има, както и пари за праз и круши.

На 14.12 в Бар Синтезис може да се посмеете на всички стари и нови смешки на "Жената с котка" на родната стенд ъп сцена – Nadia Bright.

Какво е да си жена над 30 в българската версия на „Сексът и градът“? Кое е първото – любовта или мусаката? Има ли интелигентен живот в Tinder? Изобщо – има ли интелигентен живот и кому е нужно? Ще обсъдим какво ни причинява Коледа (освен Марая Кери) и каква беше тая 2018-та изобщо?!

Събитието е благотворително – ще има кутия за дарения за нашия приятел Любчо. Към него съдбата се е отнесла зле, но ние сме тук и ще направим каквото е по-силите ни за да отвърнем на тъпата съдба!

Няма такса вход – каквото прецените, оставете в кутията за Любчо ♥ 

За Любчо можете да прочетете в Една забравена история, а как води битките си неговата баба Саня вижте в Няма майка - няма пари

Местата се разпределят според предварителна резервация – моля да резервирате на тел: 0888607288

За автора: 

nadya brait

Надя се занимава с Човешки ресурси, психология, пилатес и е стенд ъп комедиант. Както би казал любимият й сър Пратчет – имала е един свой съпруг и няма да броим колко чужди. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства и в писане. Освен това, както виждате от снимката, обича да се снима в асансьори.

 

 

Препоръчваме ви още:

За "Дедовия комплекс" или връзката между любовта и парите

Животът на 30+-годишната жена

Когато жена ти е делфин

Последно променена в Петък, 23 Ноември 2018 12:09

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам