logomamaninjashop

В Ню Йорк устройват морбили-партита за неваксинирани деца

  • 11 Апр, 2019

Преди дни в Ню Йорк беше обявена извънредна ситуация заради бума на морбили, с епицентър Бруклин. Регистрираните нови случаи са около 300. Кметът на града Бил Де Блазио разпореди жителите на бруклинския квартал Уилямсбърг да бъдат ваксинирани до 48 часа. Глобата при отказ е 1000 долара.

Както съобщава BuzzFeed News в последно време в Ню Йорк са станали популярни т. нар. морбили-партита, на които родители събират заедно болни и здрави деца, които не са ваксинирани срещу морбили и никога не са боледували, за да си изработят „естествен имунитет“. Insider напомня, че подобни партита на антиваксъри са били устройвани и по време на бума на варицела. Лекари и власти настоятелно препоръчват да не се рискува здравето на децата, тъй като е невъзможно да бъде предсказан отговорът на организма. Те призовават ваксинирането на малките жители да започне от шестия месец и на една година да бъде направена реимунизация.

16 хиляди проверки, 112 акта, 50 лв. глоба за антиваксърите

fce954322fa92f3392ceef82384ee0e7 XL

По данни на местните здравни служби, епицентър на епидемията от морбили са районите, в които живеят ултраортодоксални евреи. Подобна беше ситуацията през март в съседен окръг на щата. Тогава заради епидемията от морбили, на неваксинираните деца до 18 години забраниха да се появяват на обществени места в продължение на 30 дни. Резкият ръст на заразени в Ню Йорк е настъпил след еврейския празник Пурим, който членовете на общността отбелязват с многолюдни прояви.

Италия забрани на неваксинираните деца да ходят на училище

47d514db89ba887685b2b44bb3616e00 XL

BuzzFeed News съобщава, че нюйоркските ултраортодоскални семейства, които не ваксинират децата си по религиозни съображения, са главна мишена на антиваксърската кампания. Властите и медиците в Ню Йорк са осведомени за случаи, при които антиваксъри са звънили на родителите в тези райони. Активистите им обяснявали, че ваксините водят до аутизъм, плашейки семействата, които са готови да се откажат от убежденията си заради здравето на децата.

Водеща снимка: buzzfeednews

 

Препоръчваме ви още:

Отказът от имунизации сред главните опасности за 2019 според СЗО

Какво трябва да знаем за морбили

Когато фактите говорят, антиваксърите трябва да мълчат

 

Последно променена в Четвъртък, 11 Април 2019 20:22

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам