logomamaninjashop

За хората и техните клинове

Автор: Светла Чимчимова

Много се чудех дали да напиша този пост, а и как точно да го напиша, че хем да не се приеме като хейт, хем да не прилича на самореклама или нравоучение, хем да ме разберат правилно и радетелите на безклинието над определени килограми, и тези, дето се свиват всеки път като от удар, когато попаднат на подобни дискусии. Не го измислих и карам направо. 

Вчера прочетох пост - защо се носи рокля с панталон. Не знам защо го правят другите, аз го правя, защото ми харесва и с това действие не преча на никого.  Отдолу под този пост прочетох коментари, че на жени над 60 килограма и над 60 години трябва да се забрани да носят клин. Аз съм висока 1.60 и тежа доста над 60 килограма, не че не ми се иска да съм по-малко и не полагам усилия за това, ама нито се гордея, нито се срамувам от теглото си. Аз съм суетна като всяка жена, ходя с клин, на два завоя пред петдесетте ми години и на много килограми над шейсетте. Е, и? Умря ли някой? Нечие естетическо чувство пострада ли?

Аз редовно ходя с мини рокли и с ярки дрехи, което е в разрез с общественото мнение, че съм твърде стара за това. Твърде стара се чувствам, само когато съм тъжна, а съм тъжна като прочета, че някой се гордее, че се подиграва на човек с наднормено тегло. Идва време в живота на всеки, в който той трябва да надрасне махленският си манталитет да обсъжда външния вид, годините, теглото, сексуалната ориентация и сексуалния живот на другите в постове по групи и ако не може, то да се ограничи да клюкари със съседките и в тесен приятелски кръг. И аз клюкаря, да не мислите, че не и съм много баш. Ама за друго, формите на хората не ме вълнуват. Не може да сме хем претендиращи, че сме бели и добри, и носители на изконни семейни ценности и да пускаме постове, кой ходи с къси гащи, пък е дебел, кой си показва целулита и кой как е успял в живота. Остави моралния дисонанс. Лошо е за публичния образ, който градят някои. Като маркетингов специалист ви го казвам, не като човек.

И за да пресека от корен репликите, че килограмите се обсъждат, защото не е здравословно да си дебел - ами спестете ми лицемерието. Не го вярвам. Тютюнопушенето е вредно, злоупотребата с алкохол е вредна, а колко поста в тази посока сте чели из групите? Аз не се сещам, ама и да е имало са нищожно малко. И как не ви дразнят постове - откровено парвенюшки, празнодумски и безсмислени, а целулитът и клинът на другите ви пречат? Не го разбирам.

На мен целулитът ми пречи само на моя задник, на чуждия - не. Никой не е длъжен да бъде слаб или изискан, или със спортна фигура заради другия, мисля, а само заради себе си. Аз например искам да съм по-слаба. Суета. Правя каквото мога, когато имам потребност и отказвам да съм нещастна, когато съм дебела, ако се чувствам добре в кожата си. Безкрайно уважавам жените, които полагат грижи и усилия заради фигурата и самочувствието си, когато го правят за себе си. Даже им се възхищавам. За мен спортът е непосилно и омразно нещо. Затова вървя като кон и внимавам какво ям. Ама с променлив успех де.

Обаче на тези, които тръгват да отслабват под натиск на общественото мнение или приятели, или защото вярват, че това означава, че ще са непременно по-щастливи, недейте. Най-нещастна съм била в този живот, когато съм изглеждала най-добре. Да не кажа, че не ми се живееше. Не знам кое ни прави щастливи, никой не знае. Но не е това да тежиш 50 кила, нито да имаш чанта Гучи, нито къща на плажа...

Аз сега отивам да пека пиле, че вече съм на диета, а вие... бъдете щастливи, хапнете един шоколад заради мен и си носете новите клинове.

Untitled

Снимка: Ясмина Роси, 65-годишен модел/Instagram

 

Още от Светла:

Празни мисли на един пълен човек

Специалната рецепта

 

Последно променена в Четвъртък, 14 Май 2020 09:46

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам