logomamaninjashop

За "Българи"

  • 22 Сеп, 2017

В „Българи“ ще ви разказваме по интересен и достъпен начин историите на наши сънародници, които с будната си мисъл, изобретенията, труда си, са допринесли за развитието и благосъстоянието на цялото човечество. Някои от тях вече не са между нас, а други са съвсем млади и тепърва ще творят. Някои са останали в страната, други са я напуснали, за да потърсят по-широки мащаби. Но всички те са обединени от две неща – от произхода си и от гениалността си. Ще се учудите колко са много и колко световно значими открития тръгват от нашата малка държава.

Моето лично убеждение е, че всяко дете трябва да знае историята на семейството си, за да се вдъхновява от нея, да черпи поука и ценен опит и да не повтаря грешките на дедите си. По същия начин е ценно и полезно да се знаят и историите на вдъхновяващите ни сънародници. Не само, за да се гордеем с постиженията им, но и за да вдъхнем увереност на децата си, че тази наша България не само е красива, не само има богата история, но и ражда умни, стойностни, успяващи хора.

Тази рубрика е за всички хора, които вярват, че корените са важни, дори ако си далеч от дома си. За онези, които обичат изобретенията, науката и технологиите. За всички родители, които искат да разкажат на децата си нещо интересно и важно за нашите успели сънародници. За тези, които се вдъхновяват от успеха на другите, противно на общоприетото схващане, че българинът бил завистлив.

Рубриката е с авторски текстове, но е подготвена изцяло по исторически и биографични материали, като източниците са описани подробно. Надяваме се да ви хареса, да я следите редовно и да четете статиите и на децата си. Ще се радваме, ако ни пишете с ваши идеи за значими българи-изобретатели, учени и творци, за да я допълваме.

 

Първата публикувана статия е Асен Йорданов - българинът, който научи американците да летят. За вас я подготви нашият редовен автор Валентина Вълчева. Приятно четене.

 

Последно променена в Петък, 22 Септември 2017 12:25
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам