logomamaninjashop

Защо майките са перфектни в офиса

Този текст ни изпрати Яница Минкова и мисля, че няма майка, която не би се съгласила с него. Въпреки че привидно работодателите не дискриминират жените след майчинство, ако за едно и също работно място кандидатстват майка, необвързана жена и необвързан мъж, кого ще предпочетат според вас? А колко майки се връщат на работа след майчинство, само за да открият, че вече няма къде? Отговорът всички го знаем. А всъщност работодателите не знаят какво губят! И ако вместо да се чудят как да се отърват от жената след майчинство, й дадат шанс, ще бъдат много приятно изненадани. Ето какво ни написа Яница.

След като в СV-то няма отделна графа за това дали имаш дете или нямаш, най-важният и първи зададен въпрос по време на интервюто за работа е дали имаш деца.

По-спокойно, мили работодатели! Не се бийте кой да НЕ вземе на работа жена след майчинство. От това губите само Вие!

Ето пет причини майката да се справя перфектно в офиса, да е продуктивен служител и добър колега.

1. Социализация

Ние имаме спешна нужда от социализация, искаме да спрем да говорим за памперси, мляко, ако, пране, прах, тръшкане, мрънкане, кой в колко ще излиза на площадката и какво ще правим в това лошо време. Ние копнеем за добри служебни отношения и не търсим интриги и клюки, защото нямаме време за такива неща. Искаме нормален човешки контакт и приятелство.

Една различна семейна история

2. Продуктивност.

По-продуктивен служител от майката няма! Мога да съм адекватна пълен работен ден и то без да съм спала през отминалата нощ, нищо няма да ми убегне. Това упражнение съм го правила две години и съм го отренирала добре. "Уморена съм" е забранена дума в речника на майката, а за единица време тя е способна да свърши повече работа отколкото очаквате.

3. Мултитаскинг

Мога да върша поне 10 неща едновременно без да забравя за първото, с което съм се захванала. Ако не ми вярвате, заповядайте да ме видите у дома как едновременно сменям памперс, говоря по телефона, готвя бебешко пюре и вечеря от три ястия, пера, гладя и подреждам шкафа с играчки, който по-голямото дете е разхвърляло.

Търсенето на работа

като приключенски екшън

4. Справяне с екстремни ситуации

Дори да е спрял тока, мога да ползвам тоалетната и на тъмно, защото поне ще съм сама вътре, няма да има излишно мрънкане. И да не ползвам обедна почивка, няма да е голяма загуба за мен, защото през последните 2 години буквално съм забравила какво е това. Майката е способна на неподозирани геройства и дори няма да забележи, че прави нещо необичайно, от което друг би се оплакал.

26905939 10208972596592250 1711502472 o

5. Добра организация

По-организиран човек от майката няма, нейната супер сила е в правенето на графици и спазването им. Майката е свикнала да разчита на собствените си сили, защото е всеизвестен факт, че докато си е вкъщи с бебето, тя "нищо не прави" по цял ден и затова всички извънредни задачи се стоварват на нея. Затова тя не само си прави точен график, с който не пропуска и най-незначителните ангажименти, а на всичкото отгоре успява и да го изпълни.

Вие продължавайте да се биете кой да НЕ вземе жена след майчинство на работа, защото детето й ще се разболява, защото ще отсъства от работа, но реално погледнато, докато тя е на работа, 100% ще отметне много повече задачки от онези колеги с клатещите се крака.

Но кой ли се замисля за това?!

*******************

Прочетохте ли 5 идеи за работещи мами? 

Препоръчваме ви още и Кога е подходящият момент да започнеш нещо свое?

Последно променена в Понеделник, 15 Януари 2018 14:29

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам