Акция на ГДБОП и Европол срещу кабелното пиратство у нас

OFFNews 13 юни 2019 в 21:36 4730 1

ГДБОП и Европол проведоха специализирана акция срещу кабелни оператори в страната по сигнали за укриване на абонати и нелегално разпространение на видео съдържание.

Запечатан е офисът на бургаската кабелна телевизия RN. В операцията са участвали и служители на НАП, както и на Комисията за регулиране на съобщенията. Иззети са компютри, техника и документи от офисите на "RN медия груп".

В прокуратурата са постъпили сигнали, че през мобилно приложение на RN са излъчвани платени канали и програмите на 2 национални телевизии, без да са уредени авторските права, съобщава БНТ.

Екипи на жандармерията обискираха и офисите на кабелната телевизия "Кабел Сат-Запад" в Кюстендил, Дупница и Благоевград.

Проверена е и санданската кабелна телевизия "Вега".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12000

1

Luky13

14.06 2019 в 01:23

След като неудобни журналисти бяха натирени от Нова, сега се разчистват и неудобните кабелни оператори, отказващи да плащат на Домусчиев.Те бяха затворени, техниката иззета -за да се извърши проверка !!!??? Навярно след година -две проверката ще приключи със заклюмение за липса на престъпление, но дотогава бизнеса на кабелните оператори ще е иззет и даден на други, удобни. За съжаление за пореден път ГДБОП и прокуратурата действат не като защитници на законността ,а като преразпределители на бизнес и капитали към удобни лица. Наближават местните избори и устата на неудобните медии трябва да бъде затворена. ХОРА, ОПОМНЕТЕ СЕ !