БНР спира утре от 6 до 11 ч, всички в радиото отказаха да водят вместо свалената от ефир Силвия Великова (обновена в 22:10 ч)

Владимир Йончев 12 септември 2019 в 21:40 35767 2

За първи път в историята си Българското национално радио спира излъчването си.

Официалното обяснение е профилактика на излъчвателите, става видно от съобщение в сайта на БНР, публикувано в 21:16 ч.

Истинската причина обаче е, че нито един журналист от радиото не се е съгласил да води сутрешния блок вместо свалената от ефир Силвия Великова.

Б.р. Малко след 22 часа Силвия Великова беше върната в ефир. Вижте тук при какви условия

Редовно се случва да има профилактика, но винаги има подсигурени резервни мощности, коментираха журналисти от Националното радио.

Те разкриха, че съобщението за профилактика им е пратено в късния следобед, когато се разбра, че недоволствието от отстраняването на Силвия Великова от ефир и забраната й да води съдебния ресор, е ескалирало. Тогава изрично им е било казано да подготвят новина за "планираното спиране по технически причини", но да не я пускат до второ нареждане.

Най-напред редакторът на предаването Спас Крайнин заяви, че той е подготвял това предаване заедно с Великова и няма да участва в него с друг водещ.

Новото ръководство на БНР е молело всички водещи да заемат мястото на Силвия утре в сутрешния блок на Хоризонт, всички обаче са отказали.

Междувременно журналисти от всички медии започнаха да се организират за протест и други форми на солидарност към Силвия Великова.

Малко след 22 часа Силвия Великова обяви в личната си страница във Фейсбук, че след разговор с ръководството, тя отново е върната в ефир!

Всичко за скандала четете тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови