БНР укротява Волгин със "Събота 12 плюс 3" и Калин Манолов

OFFNews 16 октомври 2014 в 16:10 13553 15

Снимка Кирил Христов / Булфото

Петър Волгин.

От идната събота след обедния информационен бюлетин на БНР в ефира на "Хоризонт" ще звучи новото предаване "Събота 12 плюс 3".

Предаването ще бъде в две части – "Конструкция" и "Деконструкция", а водещи ще са Калин Манолов и Петър Волгин. 

"Събота 12 плюс 3" очевидно е поредният опит на ръководството на БНР да балансира между едностранчивите проруски и антизападни позиции на екипа на Волгин и задължителното изискване за плурализъм и многообразие на гледните точки в предаванията на обществените медии.

Идеята е да можем да имаме повече гледни точки в това предаване, в този сегмент, и това ще започне от 25 октомври, следващата събота. Успяхме тези дни в дискусия да чуем Волгин и Манолов, да чуем техните аргументи, да ги уверим, че не търсим някаква форма на противодействие или среща на различните мнения. Идеята е едната седмица единият водещ да бъде първи и да предлага темата, другият водещ, ако желае да я продължи или да я представи по своето виждане, със своите слушатели, със своите гости. Другата седмица - обратното, коментира директорът на "Хоризонт" Васил Чобанов.

Аз се радвам, че колегата Петър Волгин е един от малкото журналисти в БНР, който има добра комуникативна способност с аудиторията. Предаването, което той правеше и което ще влезе като панел в "Събота 12 плюс З", е едно от малкото предавания, в които има открита телефонна линия по програма "Хоризонт", добави и програмният директор на БНР Иво Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!