БНР върна Силвия в ефир, след като всички отказаха да водят вместо нея

OFFNews 12 септември 2019 в 21:51 25935 6

След огромния скандал, който сътвори, ръководството на БНР върна съдебния ресор на Силвия Великова и от следващата седмица тя отново ще води сутрешния блок.

Новината съобщи самата Великова в личния си Facebook профил.

"Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми,че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!! От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок" - написа Силвия Великова.

Тя благодари на всички, които са я подкрепили, но отбеляза, че "развръзката изглежда успех, но за съжление - дори и в личен план, не е повод за ликуване".

Само за ден ръководството на БНР сътвори огромен скандал - програма "Хоризонт" днес осъмна с нов директор и с отнет съдебен ресор на Силвия Великова. На журналистката беше съобщено също така, че повече няма да води предаването "Преди всички".

Новото ръководство на "Хоризонт" е молело всички водещи да заемат мястото на Силвия утре в сутрешния блок, всички обаче са отказали.

Междувременно журналисти от всички медии започнаха да се организират за протест и други форми на солидарност към Силвия Великова.

Тази вечер пък стана ясно, че за първи път в историята "Хоризонт" спира излъчването си от 6 до 11 ч. в петък. Официалното обяснение е профилактика на предавателите. 

Редовно се случва да има профилактика, но винаги има подсигурени резервни мощности, коментираха журналисти от БНР. Те разкриха, че съобщението за профилактика им е пратено в късния следобед, когато се разбра, че недоволството от отстраняването на Силвия Великова от ефир и забраната й да води съдебния ресор е ескалирало. Тогава изрично им е било казано да подготвят новина за "планираното спиране по технически причини", но да не я пускат до второ нареждане.

Всичко за скандала четете тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

16.09 2019 в 01:54

Знаеш ли, за да твърдиш нещо - трябва да имаш доказателства. А ако ги нямаш - казването на това нещо се казва клюка. Или набеждаване.
Така че, ти - храбрецо, дори отдалече не си разбрал за какво става дума. И пак в тоя смисъл, наричането на редакцията шушумиги, изобщо казано е подсъдно:)
Не си подритвай спестовната книжка.

5900

5

Старши

15.09 2019 в 20:34

БНР върна Силвия в ефир,и вие сте едни шушумиги, зад БНР стои Човек който я е уволнил и сега я връща.Изразявайте се правилно ,пък ако не ви стиска да го назовете стойте си в кенефа.

23293

4

Стефан

14.09 2019 в 02:52

Не. Просто е добра, и си е на мястото. Адекватна професионалистка, без издънки в работата си.
А махането и без реална причина, се казва цензура.
И понеже БНР се оказа последната обективна и общодостъпна медия, на народът просто му писна, и се озъби.
Такъв як гръб. Който рано или късно, ще пребие всички тролове като тебе.

А "ле ле" като възклицание, се пише не точно така:) Кажи на началникът си, да те смени с друг трол, който има поне четвърти клас.

6126

3

Нестинарка

13.09 2019 в 17:13

Ле ле! Тая Силвия Великова и с топ не можеш я мръднеш!! Баси якия гръб има!!!
Иначе е много ограничена милата, и простичка. Тамън удобна!

11719

2

Краси

13.09 2019 в 13:44

Бай Хуй вече задмина с няколко дължини бай Тошо и по простотия и по мракобесие.
Питам, къде е ЕС и не го ли вижда това? Докога ЕНП ще си затваря очите за такива като Борисов, Орбан и други подобни диктатори? Всъщност само за няколкото гласа в Европейския парламент ли става дума, или корумпираните източноевропейски диктатори пълнят черните каси на ЕНП с откраднатите от европейските данъкоплатци пари?

4021

1

Мако

12.09 2019 в 22:51

Пародия наречена държава

Пародия наречена държава,
коптор колониален струпан без дувар,
ЕС разрухата ни радва,
а НАТО вдъхва ни кураж,
за туй държавата ни клати
и все Борисов си е на върха!
Пародия наречена държава,
корупция поддържаща духа,
ръката произвеждаща благата,
протегната за милостиня днес държат!
Пародия наречена държава,
коптор колониален струпан без дувар,
ЕС разрухата ни радва,
а НАТО вдъхва ни кураж!

Максим Велков