БНТ уволни Методи Манченко в навечерието на Световното, разделя се с още 5 началници

Мая Младенова 30 май 2018 в 14:41 25260 0

Снимка БНТ

Методи Манченко

БНТ прекрати договора на дългогодишния ръководител на спортната редакция Методи Манченко. Рокадата идва в навечерието на Световното първенство по футбол, което започва през юни и на което телевизията е ексклузивен партньор за България.

От 31 май освен него си тръгват още петима ръководители. Това са финансовият директор Росица Григорова, главният счетоводител Елисавета Боянова-Канелова, началникът на отдел "Управление на собствеността" Зорина Бояджиева, началникът на отдел "Обществени поръчки" Асен Илиев и оглавяващата отдел "Маркетинг и продажби" София Живкова.

Новината бе съобщена от пиар отдела на БНТ. Мотивът е, че новото ръководство извършва промени в екипа си. С очакваните нови назначения на вакантните места този процес приключва, съобщават още от "Сан Стефано".

Предстои да бъдат съобщени имената на новите титуляри. БНТ благодари на хората, с които се разделя, за работата им в медията.

От националната телевизия вече си тръгнаха хора на важни позиции. След назначаването на Константин Каменаров за генерален директор и утвърждаването на неговия Управителен съвет, дългогодишният програмен директор Севда Шишманова се раздели с поста си. На нейно място дойде Емил Кошлуков, който отговаря за програмата на БНТ1, както и Надя Костова, отговаряща на всичкчи канали на медията.

Директор на Дирекция "Информация" стана бившият генерален директор Уляна Пръмова. Преди нея на поста бе Даниел Чипев.

Шефката на БНТ 2 и БНТ Свят Екатерина Генова също се раздели с поста си.

Новият екип направи и промени по програмата. Спря няколко рубрики и предавания и обяви конкурс за нови. Той приключи, но резултатите не са обявени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови