Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Бялата птица" на БТА отиде при кмета на Видин

OFFNews 02 март 2019 в 17:57 1786 0

Снимка БТА

С отличието на Българска телеграфна агенция "Бялата птица" за значим обществен принос във Видин беше награден днес кметът на община Видин Огнян Ценков. 

"Не една, а цяло ято "Бели птици" трябва да дадем на кмета на Видин Огнян Ценков. Видин е вече университетски град, благодарение на усилията му. Липсата на академично присъствие през годините тук беше осезаема. Сбъдна се една стара мечта на видинчани, беше отворен един нов прозорец със създаването на филиал на Русенския университет", каза генералният директор на БТА Максим Минчев, който връчи наградата на церемония в Регионалния пресклуб на БТА.

Във видинския филиал на Русенския университет учат повече от 450 студенти.

През последните три години в града бяха възродени и културните фестивали, за трета година в града ще се проведе Фестивал за опера и балет. От началото на своя мандат кметът на Видин всеки месец дарява лични средства за благотворителни каузи, подпомага самотни и талантливи деца, възрастни хора, спортисти и др. По проект на община Видин предстои да бъде възстановена сградата на Синагогата, която е на 125 години, посочва БТА.

"Радвам се, че мога да споделя този момент с всички вас, защото "Бялата птица" символизира надеждата, вярата в доброто", каза при получаването на наградата градоначалникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews