Борисов: Български пощи, а не частници, да разпространяват вестниците

Според премиера така ще се защити свободата на словото

OFFNews 23 октомври 2019 в 10:25 5156 4

Премиерът Бойко Борисов представи виждането си за това как може да се гарантира свободата на словото у нас и отговори на критиките на "Репортери без граница.

"Това, което държавата може да направи за свободата на словото, е разпространението да не се оставя в ръцете на частници, а „Български пощи“ да отговарят за него", обясни той по време на редовното правителствено заседание, предаде „Фокус“.

„От „Репортери без граници“ трябва да знаят, че беше Европейският съвет и нямах физическата възможност да се видя с тях. Внимателно слушах това, което са казали, и смятам, че единственото нещо, което държавата може да направи в подкрепа на свободата на словото, е да не оставяме частници да не правят разпространението", каза Борисов.

Той допълни, че „Български пощи“ са 100% държавни, имат достъп до всички обществени места, "така че гарантираме, че всяко издание ще иде там, където трябва. Надявам се точка Б4 да бъде приета днес“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

23.10 2019 в 14:32

Тъй де!! На третио ден от отпечатването на вестика да стига до читателите.. Пълен с актуални, пресни новини..

15509

3

Бухльо

23.10 2019 в 14:02

Ей го деснио премиер - централизация, държавни предприятия...национализация
Браво на sawall за коментара! Това е то - държавата (отговорните органи) трябва да открие дали и кой пречи на разпространението (дали като монопол, дали чрез престъпление) и така да реши казуса.
Обаче първо че е по-трудно да се измисли (поне за нашите управляващи), второ - тогава не можем пряко да кажем "ние взехме конкретни мерки" и същевременно да се харесаме на хилядите на практика държавни служители в "Български пощи".

6023

2

proneed

23.10 2019 в 14:01

В такъв случай възстановете БДЖ!!!

12182

1

sawall

23.10 2019 в 12:38

Или, алтернативно просто като идея, държавата може да направи доста други неща за да попречи на медиите да се съсредоточават в ръцете на един-двама ояли се олигарси, които се изживяват като сиви кардинали на Борисов, или който там се случи на власт. И не толкова сиви вече.