Филмовата компания Ню Имидж България купи 50% от вестниците на Пеевски

OFFNews 25 април 2018 в 18:24 14236 1

Снимка pixabay

Филмовата компания Ню Имидж България купи 50% от вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски.

На 25 април между „Интръст“ ЕАД, като продавач, и „Ню Имидж България“ ЕАД, като купувач, се подписа предварителен договор за придобиване на 50% от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД, което дружество е издател на печатните медии „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“, и е акционер в регионалната медия „Издателска къща Борба“ АД, обявиха в съобщение до медиите управителите на „Интръст“ ЕАД и „Ню Имидж България“ ЕАД.

„Приключването на сделката ще се извърши след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията. Печатните издания, предмет на сделката, са сред водещите в страната, като всекидневникът „Телеграф“ е изданието с най-висок тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар. „Ню Имидж България“ ЕАД създава специално за целта на сделката ново дъщерно дружество, което да придобие дяловото участие." - пише в прессъобщението.

„Ню Имидж България“ ЕАД е част от американската компания „Nu Image Inc.“, чиято дейност е производство на филми, собственик e на филмовото студио „Ню Бояна Филм“ и е добре позната в България. Посредством сделката страните желаят да развият дейността на печатните медии, като ще работят съвместно за създаване на високи журналистически стандарти и утвърждаването на медийния плурализъм." - твърдят още управителите на „Интръст“ ЕАД и „Ню Имидж България“ ЕАД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови