'Г-н Сандов, добър вечер от лекето Кошлуков. Как се чувствате в студиото на леке?'

БНТ: Част от протестиращите за Пирин обидиха наш екип с нецензурни жестове

OFFNews 09 февруари 2018 в 19:21 23640 7

Снимка БНТ

Тази вечер в 18:14 ч., минути преди началото на предаването "Още от деня" с водещ Емил Кошлуков, екипът на "По света и у нас" публикува в сайта на БНТ декларация. В нея се посочва, че част от протестиращите за Пирин в четвъртък вечерта са отправили "обидни и нецензурни квалификации и жестове" към журналисти и оператори на медията.

Пълният текст на декларацията гласи:

"По време на отразяването на снощния протест в защита на Национален парк "Пирин", организиран от коалиция "За да остане природа в България", част от протестиращите отправиха обидни и нецензурни квалификации и жестове срещу екипа на "По света и у нас" и БНТ.

Те използваха за това прякото включване на екипа в централната новинарска емисия в 20.00 часа, чиято задача бе да отрази протеста.

Категорично не приемаме подобно поведение срещу наши колеги, които с камера и микрофон защитават всекидневно правото на информираност.

Възразяваме срещу това протести в защита на природата да се превръщат в протести срещу БНТ, чиято работа е да ги отразява винаги."

Декларацията беше изчетена от водещия на "Още от деня" и програмен директор на БНТ 1 Емил Кошлуков, а в студиото гостуваше Борислав Сандов - съпредседател на "Зелените".

Кошлуков два пъти показа кадри, заснети от екипа на БНТ вчера.

Програмният директор на БНТ 1 твърди, че на кадрите се чува "Кошлуков е леке и мъжки полов орган за БНТ - скандирано от всички хора отпред"

"Г-н Сандов, добър вечер от лекето Кошлуков. Как се чувствате в студиото на леке?" - обърна се програмният директор на БНТ 1 към съпредседателя на "Зелените".

Борислав Сандов се разграничи от показаните кадри:

"Разбира се, че се разграничавам от човека, изрекъл тези думи. Г-н Кошлуков, правите огромна манипулация - това е един човек, това може да е провокатор, който се е вклинил. Официалният протест беше пред МС" - заяви Сандов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8915

5

stoyiv

10.02 2018 в 12:02

Ама много сте храбри, бе - анонимно и зад клавиатурата. Дали ще посмеете да си повторите обидите насаме и лице в лице с Кошлуков?

7568

4

Tabadatko

10.02 2018 в 08:03

Да. Той Кошлуков, наистина е леке всъщност. Няма проблем с този въпрос, според мен.