Грозно: Вицепремиер и депутат от ГЕРБ заплашват в ефир Виктор Николаев (видео)

OFFNews 06 октомври 2017 в 10:51 89536 12

Грозна и унизителна гледка в сутрешния блок на Нова телевизия!

В предаването днес един след друг гостуваха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът и лидер на националистите от НФСБ Валери Симеонов, като и двамата си позволиха да отправят заплахи в ефир към водещия Виктор Николаев (вижте видеото най-долу).

Първо при разговора с Тодоров, който разпалено говореше срещу президента Румен Радев за сделката с грипените, журналистът попита дали става дума за "шайка". Това видимо изнерви депутата от ГЕРБ, който преди да стане гербер бе яростен критик на режима на Бойко Борисов и публикува "разследващата" книга "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите".

"Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, ама гледам -липсва столчето ѝ. За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам", каза Тодоров.

Веднага след гостуването на Тодоров, водещият на сутрешния блок на Нова телевизия трябваше да изтърпи и други язвителни забележки за това, че мястото до него е празно. И то от много по-високо ниво.

"Не се опитвайте да клатите държавата", каза вицепремиерът Валери Симеонов минути по-късно, разярен от разкритията по скандала "Кумгейт".

Николаев попита "Аз клатя държавата или Вие?"

"Нека не влизаме в жълтини и да превръщаме темата от "Кумгейт" в не знам и аз какво. За мен виновен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на временен договор и после не е провел конкурс, а им е направил договора постоянен. Вие, например, също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам", прояви остроумие Симеонов.

После той добави:

"Аз, ако бях злонамерен, сега щях да направя един "Викторгейт" за Вас утре и да го обявя например, същото е", каза вицепремиерът.

Изявленията на двамата политици от управляващото мнозинство веднага предизвикаха лавина от коментари в социалните мрежи.

Ето някои от тях:

Анна Заркова, журналист:

"Като журналист за 25 години, при всички власти, които са се сменили, 3 пъти съм заплашвана с уволнение за това, което пиша: веднъж в кабинета на един министър, втори път - в кръчмата от един зам.-главен редактор, подпийнал, трети път - в коридора от един от предпоследните издатели на вестник "Труд".

Но през всичкото това време не съм и сънувала, че е възможно да се случи това, което видях днес в ефира на Нова телевизия: двама депутати от управляващата коалиция общо три пъти в едно предаване да плашат водещия, че ще му изстине мястото! И да му напомнят саркастично, докато той ги интервюира, че столът на колежката му до него е празен, понеже и тя много питала!.. Докато гасях телевизора, за да не гледам унижението на Виктор, бях сигурна, че след правителство на Борисов -3, държавата трябва да се закрие с всичките си институции - от парламента до Съюза на журналистите. И след туй, ако остане по тия земи някой човек под 80 години, отново да я изгради."

Полина Паунова, журналист:

"Три пъти писах от 7.30 досега. И три пъти трих, защото не успявам да се побера в кожата си.

Някакъв човечец, със силно съмнителни професионални и лични качества (с оглед поведението, което демонстрира - щом ме е срам да цитирам думите му - смятайте), станал депутат. Озовал се с управляващата партия. Дотук добре - той Борисов сам каза, че "това е материалът". Но този персонал на избирателя (той е това) си позволява да плаши журналист в частна медия с уволнение. В ефир.

Това дъно, обаче не беше всичко.

Вицепремиер си позволи, в същата частна медия, да казва за какво да се говори и кои "глупости" не са за приказване. "не стига че сте без конкурс назначен, ами и сам останахте да водите", каза Симеонов на Виктор Николаев. След което заключи, че лесно се прави "Викторгейт"....

Първо - не знам защо Виктор не изгони тия двама "управленци", заради наглото им поведение. Второ - часът е 10 ... Нова телевизия още мълчат.

Антон Тодоров трябва да подаде оставка. Мигом. Защото той е прислуга на избирателя, не негов началник. И на Шайката (по собствените му думи) е прислуга, но това е тема отделна.

Валери Симеонов трябва да каже как лесно се прави гейт, заплаха ли беше това? А къде му е оставката?
И не, така няма да стане. Всъщност, дали ще стане зависи от нас.

Впрочем, още ли няма официално изявление от Нова? Или са си взели бележка от оня с Шайката?!"

Радан Кънев, бивш лидер на ДСБ:

"Борисов си мисли, че е направил гениален ход с Антон Тодоров (прочее, още чакам този последният да ме запознае с братовчедите от леля ми партизанката...).

Хем заплашва открито журналисти, хем човекът, според значителна част от общественото мнение, не "притежава способността както да разбира свойството и значението на постъпките си, така и да ги ръководи". И е съответно юридически неуязвим.

Но е точно обратното. Бойко, вкарал си в парламента или човек, който съзнателно заплашва журналисти, или човек с тежко душевно заболяване, който трябва спешно да се лекува. Не знам кое е, но не е добре... И топката е в теб, не в него."

Любомир Аламанов, медиен специалист:

"Антон Тодоров, представител на ГЕРБ към Виктор Николаев, водещ в Нова ТВ: "За такива въпроси уволнявам."

Десет минути по-късно. Валери Симеонов, представител на Патриотите към Виктор Николаев, същия водещ: "Нещо сам останахте да водите, а, как е сега? Искате ли да Ви спретна един Викторгейт?"

Ужасно е, когато представящи се за про-европейско настроени политици заплашват журналисти в ефир. Позорно е."

Александък Симов, депутат от БСП:

"Днес Антон Тодоров - Мумията и Валери Симеонов - Шегаджията от Бухенвалд в пряк ефир си позволиха да плашат журналист с уволнение. Нагло и безцеремонно. Синдромът "Бетина Жотева" вече става заразен и плъзва като психическо заболяване из коридорите на властта. Поведението и на Мумията, и на Шегаджията е недопустимо и цинично. Тези двамата нямат място в парламента, правителството, а дори и в България. Нека да бъдат така добри да си вземат куфарите и да се върнат в 1933 година от която са изпълзели..."

В отговор на запитване на OFFNews до партия ГЕРБ за позицията им за случилото се, пресцентърът отговори, че партията се разграничава от думите на депутата, които изразяват негово лично мнение:

ПП ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. По повод днешното участие на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме:

Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси.

За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори.

Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12013

12

Ivan Bojkov

08.10 2017 в 12:09

Този е журналист самодеец, мрънка си под носа , подпира си главата, за да не му падне на бюрото-смешен човек! Няма дикция, явно го мъчи тежък синузит... и са тази безхаберност заплата от 7000 лева???

21061

10

рамбо

06.10 2017 в 16:22

Този компрометиран екземпляр Тодоров затова са го взели за депутат от ГЕРБ- да играе ролята на лошото ченге. След него идват т.нар.добри ченгета и се извиняват, той уж говорел само от свое име. А той си обикаля телевизии и плюе наред, ако искат лесно ще му забранят. Всъщност вероятно казва същото, каквото мислят и те, но е удобен за ролята на бушон

6947

9

theprofet

06.10 2017 в 13:50

"Това се получава винаги когато управлението се поеме от малограмотни лумпени с почти животински морал и поведение."

Много правилно!!! А въпросните лумпени са все МИЛИЦИОНЕРЧЕТА от байтошово време - демек най-долната прослойка в обществото.

14469

8

случайно прочетох

06.10 2017 в 13:29

Сега е редно Тодоров и Симеонов да се извинят, да подадат оставки и заедно да отидат на лекар.
Да се възпитат, вече е късно....

12001

7

Севтопол

06.10 2017 в 13:24

Много е грозно. Спор няма. На второ четене, обаче, може да се поразсъждава за някои неща. Например: заплаха ли е към един депутат, ако водещ на предаване му каже в ефир, че ако зависи от него, той ще уволни него и поне още 150 негови колеги от парламента на следващите избори? Заплаха ли е за един водещ, ако депутат му каже в ефир, че ако зависи от него, би го уволнил от телевизията, след като това право има само този, който го е назначил – шефът на телевизията? И ако той го направи, значи журналистът е сбъркал телевизията. А ако всички ние постоянно се впрягаме от безкрайните опити на политици и водещи в подобни предавания да оригиналничат – все едно сме сбъркали живота си.

7828

6

Ogi1

06.10 2017 в 12:37

Това е повече от СРАМ .Личности като Антон Тодоров и Валери Симеонов са ярки представители на абсурда в парламента .Злобата и дивата потребност да се докажат при тях е извън позволеното за публични личности .

20696

5

Новак

06.10 2017 в 12:18

Потвърждение на думите - не са толкова страшни тези гамени в студиото - по-страшно е, че мисленето на Филдан е масово.

20696

4

Новак

06.10 2017 в 12:16

Bis, не бих казал от 90-те. Мисля, че се връщаме в 50-те години на 20-ти век. Това се получава винаги когато управлението се поеме от малограмотни лумпени с почти животински морал и поведение. Тогава прдшествениците на тези идиоти са били слезли от горите, сега тези не знам от къде се появиха.
И на това ако му се казва европейска държава - язък за Европа.

7568

3

Tabadatko

06.10 2017 в 12:09

@Филдан. Приличаш ми на човек, който ако види на улицата човек с нож в гърба, вместо да му викнеш линейка, ще му кажеш, да спре да се мотае и да си намери работа.
Ако не можеш да видиш неприемливото в постъпката на Тодоров и Симеонов, има много малко възможности. Или си трол, или имаш неприемливо ниски критерии за морал.
Иначе, по въпросът за истината, както казваш. Ако двамата депутати имаха да разкрият някаква важна истина, вече да я бяха съобщили.