Хилда Казасян, Гергана Паси и Мартин Захариев в новия обществен съвет на БНТ

OFFNews 31 януари 2018 в 17:03 15477 5

Българската национална телевизия си назначи нов обществен съвет, който се състои от 9 души. В него влизат артисти, университетски преподаватели, спортисти и един бивш министър.

В консултативния орган към БНТ се включиха: проф. Боян Биолчев (филолог, писател и ректор на СУ „Св. Климент Охридски“ в периода 1999 – 2007 година), доц. Харалан Александров (социален антрополог и преподавател), Гергана Паси (общественик и министър по европейските въпроси в периода март 2007- юли 2009 година), Теодора Димова (писател), Хилда Казасян (джаз певица), Мартин Захариев (изпълнителен директор на Сдружение „Национален борд по туризъм“), Ваня Гешева (спортист, медалист от Олимпийски игри, Световни и европейски първенства по кану-каяк), Иван Стамболов-Сула (публицист и анализатор) и Иван Киров – Тоби (преводач и рекламист).

На първото заседание, което бе проведено днес, проф. Боян Биолчев бе избран за председател на обществения съвет, а Хилда Казасян за заместник-председател.

„Благодаря на всеки един от вас за приетата покана и за ангажимента заедно да отстояваме смисъла на обществената телевизия. Ръководството на БНТ разчита на активния диалог с членовете на Обществения съвет, водени от стремежа да бъдем конкурентна телевизия по отношение на общественото влияние. Предстои ни много работа и вярвам, че заедно ще бъдем част от положителната промяна на БНТ“ – заяви генералният директор на БНТ Константин Каменаров.

Общественият съвет е независим консултативен орган, който подпомага изпълнението на обществените функции на БНТ. Неговите членове наблюдават баланса на различните гледни точки и интереси в програмите на националната телевизия и съдействат за налагане на българската културна идентичност и език. Съветът може да обсъжда и предлага идеи за предавания, свързани с обществения характер на медията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

05.02 2018 в 16:45

Сигурно са заварили тая комбинация във ведомственото кафене и са ги завлекли да се разпишат като обществен съвет.

7606

4

Shteryu Atanaso

01.02 2018 в 00:42

Общественият интерес ще е защитен от:
доц. Харалан Александров с измислени социологически анкети
Мартин Захариев (бивш издадел на Плейбой) ще гарантира еротиката в БНТ
Гергана Паси ще осигури политическа мъгла
А останалите ще защитават пошли и дебилизиращи музикално-спортни програми!

23293

3

Стефан

31.01 2018 в 22:28

Не познавам тия хора, и не разбирам от занаята им. Но доколкото даже аз съм чувал имената им, съм сигурен че не са последните в средите си. И вярвам че имат истински заслуги, освен тая, да пристанат овреме на началника си.

21061

2

рамбо

31.01 2018 в 22:10

Още няколко хрантутници се уредиха да папкат от държавната попарка

23293

1

Стефан

31.01 2018 в 20:26

Да, вярвам, че обществения интерес ще бъде защитен.
Навремето Г. Паси от секретарка на министър, се уреди със собствено, нарочно измислено за нея министерство, ходИ на екскурзии в Антарктида, и накрая ожени министър за себе си.
Обществено, и интересно.