И Китай вече има свой седмичник на български, зад изданието стоят Светлана Шаренкова и Димитър Иванов

OFFNews
07 януари 2019 в 16:42 | 2736 |2

На вестникарския пазар у нас се появи "Китай днес" - седмичник, който има за цел да популяризира "най-многолюдната страна в света."

Досега "Китай днес" беше само двуседмична притурка на вестник "Земя", но от януари 2019 г. става отделен вестник с цена от 50 стотинки.

Издател на седмичника е Светлана Шаренкова, а председател на редакционния съвет - Димитър Иванов, последният началник на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност. Главен редактор на изданието е Петър Герасимов. 

В първия брой има 15 хвалебствени за днешен Китай страници на български език и една страница на китайски език.

Заглавията в броя напомнят стила на "Работническо дело" - "Пекин – висините на съвремието", "Това не е чудо: 40 години тежка работа превърнаха Китай в сила", "Значителен напредък в отношенията между Русия и Китай".

Редакцията на седмичника е на „Позитано“ 20, където е и редакцията на вестник "Земя".

Същият тандем: Светлана Шаренкова - издател, и Димитър Иванов - председател на редакционния съвет, стои и зад двуезичния седмичник "Русия днес - Россия сегодня". Вестникът е изключително ласкав към политиката на Путин, а притурката му на руски език "Соотечественнник" излиза със "съдействието на Правителството на Москва".

Препоръчани материали
duma

Рейтинг : 1000

07.01 2019 в 17:25 2
+ 6
- 0
Бравос на Светлана съветската снаха,бравос и на Митьо Гестапото! Дето се вика за сега „Китай днес“ ,а после ще мислим и за „Китай утре“.По интересното е ,кой плаща сметката? За руското гъзолизане разбрахме,а за китайското?
случайно прочетох

Рейтинг : 4009

07.01 2019 в 17:05 1
+ 1
- 0
динозаври ;–)