И Редколегията на Програма 'Христо Ботев' настоя за оставка на генералния директор

OFFNews 09 октомври 2019 в 09:43 2390 0

Снимка БГНЕС

След Редколегията на "Хоризонт", и Редколегията на Програма "Христо Ботев" на БНР настоя за оставка на генералния директор Светослав Костов.

В писмо до СЕМ представителния редакционен посочва, че няма противопоставяне между работещите в двете големи програми в радиото. Редколегията заявява, че предсрочното освобождаване на генералния директор е единственият логичен ход след задълбочилата се криза.

В 11 ч днес СЕМ ще обсъди започването на процедура по предсрочното прекратяване на договора на Светослав Костов заради безпрецедентното спиране на ефира на "Хоризонт" в цялата страна на 13 септември т.г.

OFFNews ще излъчва наживо заседанието на фейсбук страницата си.

Междувременно Костов даде интервю за сайта dariknews (който е към медийната група на Нова тв - б.р.). В него той заяви, че е предотвратил ново спиране на ефира в началото на октомври - планирано от компанията, която поддържа системата за радиоразпръскване - НУРТС. От НУРТС веднага излязоха с опровержение, че става въпрос за планирана поетапна, а не едновременна профилактика, каквато обичайно се прави и за която БНР е било уведомено още миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови