'Историята на Европа' на Viasat History и Epic Drama с творчески награди

OFFNews 25 октомври 2018 в 14:56 2027 0

Международната медийна компания Viasat World получи три престижни отличия на 20-тото издание на интернационалните награди Eyes & Ear, които отличават изключителни постижения в областта дизайна, промоционалните, дигитални и кросмедийни кампании.

На церемония във вторник в Мюнхен на Viasat World бе присъдена първа награда за „Най-добър дизайн за печатна реклама или плакат“ за документалната поредица „Историята на Европа“ на Viasat History.

Трейлърът на „Историята на Европа“ бе отличен с втора награда в категорията „Най-добър спот за културно или документално предаване“. Второ място бе присъдено за промотата на новия ТВ канал на Viasat World, Epic Drama, в категория „Най-добра 2D/3D анимация“.

В сътрудничество с продуцентския партньор Found Studio, творческият екип на Viasat World предприема провокативен и кинематографски подход към премиерата на „Историята на Европа“ на Viasat History – епична поредица за хилядолетията човешка история в Европа, която ще се излъчва от 5 ноември, понеделник, от 20:05.

Тръгвайки от презумпцията, че Европа не е просто континент, а съвкупност от идеи, екипът разработва концепция, основаваща се на двойки контрастиращи тези, олицетворени от исторически фигури, като ги обединява по неочакван начин чрез древното японско изкуство за възстановяване на керамика - kintsugi. Определена от журито на Eyes & Ears Awards като „впечатляваща, провокираща мисълта и модерна“, концепцията, на която Found Studio вдъхва живот чрез анимация, е озвучена от Echoic.

Промо видеата на Epic Drama, отличени в категория „Най-добра 2D/3D анимация“, също са замислени от творческия екип на Viasat World и продуцирани от дизайнерско студио Weareseventeen. Целта на екипа е зрителите на новия ТВ канал да видят как драмата се превръща в епос и видеата трябва да надхвърлят чисто визуалната си роля и да покажат сърцето на бранда, за който разказваческото изкуство е ключово.

Детайлната 3D анимация отвежда аудиторията на интригуващо пътуване сред богата текстура, преплетена с кратки кадри от многозначителни сцени, които дават възможност зрителите сами да изграждат връзки и да си представят истории. Изпълнението е преливащо, неприковано към определен времеви период, свикващо палитра от драматични настроения с цялата си композиция, музика и тонрежисура – от мракобесието на войната през напрегнатото очакване на крими историите до копнежа на романсите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews