Излезе втори брой на в. "Прас-прес", щели да го продават в Lapka

Мая Младенова 16 март 2017 в 14:11 22724 9

Излезе втори брой на новия сатиричен вестник "Прас-прес". На първа страница на изданието е карикатура на Христо Комарницки с Корнелия Нинова, възседнала президента Радев, а в ръцете й е копие с прободеното споразумение за СЕТА.

По повод отпечатването на дългоочаквания тираж издателите, по-известни като "невъзпитаните карикатуристи", внесоха в президентството и в Министерския съвет жалби, че вестникът им е подложен на натиск чрез опит за спиране на разпространението му по будките. Първият брой на вестника беше изчерпан светкавично и много читатели не успяха да се сдобият с него въпреки високия интерес. Карикатуристите смятат, че разпространителска фирма от кръга на Делян Пеевски имат пръст в липсата на вестника по будките, вкл. в Lafka.

На жълтите павета издателите раздадоха 113 броя от вестника, което отговаря на 113-то място на България по свобода на печата. Те обявиха и някои от местата, в които ще се продава вестникът в столицата: 

Книжен център "Гринуич", на бул. "Витоша" 37, на ъгъла със "Солунска"

Книжарница-галерия на "София прес" ул. "Славянска" 29

Книжарница "Книжен Ъгъл", ул. "Оборище" 117

Dukyan Meloman / Дюкян Меломан (музикален магазин, грамофонни плочи)

книжарница "Български книжици"

книжарница-галерия "София-прес"

Brave Moustache

Създадохме собствена верига за разпространение на вестник "Прас-прес"! Нарича се LaPka. На снимката виждате първия ни павилион, открит в приемната на Президентството, написаха "невъзпитаните карикатуристи" по повод излизането на втория брой на "Прас-прес".

Вторият брой също липсва по будките. Издателите съобщиха, че договорът им с "Национално разпространение" не е прекратен, но са получили устен отказ вестникът да бъде доставян до местата за продажба. Засега вариантите читателите да го получат са на гореизброените места, по пощата, чрез абонамент (може и онлайн) или чрез раздаване от доброволци.

                                            Чавдар Николов, един от карикатуристите, създатели на вестника

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8998

10

Nikolay Todorov

18.03 2017 в 13:04

Браво за мъжеството ви. Браво и не се отказвайте.Възхищавам ви се.

10571

7

Hissarion

16.03 2017 в 17:25

Ако още никой не ги спонсорира, мога да се обзаложа, че съвсем скоро към тях ще потекат грантове по линия на "Независима медийна среда".

16009

6

Nik68

16.03 2017 в 15:51

Лапка е добро попадение. При продажната му сериозна цена - въпроса кой го спонсорира е малко излишен за който разбира малко от тези неща.

8740

5

Косьо Генчев

16.03 2017 в 15:21

Благодаря за информацията, относно разпространителските пунктове. Отивам да си купя втория брой на вестника. Дано не са го разграбили вече!