Кошлуков съкрати дългогодишен продуцент на предаването 'Денят започва с култура'

OFFNews 10 март 2018 в 17:33 20648 5

Програмният директор на БНТ 1 Емил Кошлуков съкрати дългогодишния кадър на обществената телевизия Весела Петрова от позицията на продуцент в предаването "Денят започва с култура".

Предаването до момента работи с два екипа и двама продуценти, но от заповедта на Кошлуков става ясно, че е необходимо да се съкрати една от позициите за продуцент. В документа ясно се посочва кой трябва да продължи работа в "Денят започва с култура" - Васил Христов.

Весела Петрова не е формално уволнена. "Няма заповед за уволнение, но след като не съм в екипа на предаването, не е ясно какво ще работя", заяви тя пред "Медиапул". 

За решението на Емил Кошлуков не са били уведомени нито генералният директор на БНТ Константин Каменаров, нито главният продуцент на обществената телевизия.

Весела Петрова работи повече от 20 години в дирекция "Информация" на БНТ. Преди седем години тя участва в създаването на предаването "Денят започва с култура" и оттогава е част от екипа. 

На 22 януари сутрешното предаване "Денят започва с култура" излезе с остра позиция в ефир след ултиматума да удвои своя рейтинг, поставен от новия програмен директор на телевизията Емил Кошлуков.

"Знаете как се прави два часа жив ефир всеки ден. Работим и в събота и неделя, за да подготвим предаването за понеделник. А колкото до критиките, че то било на елитарен език, няма как да е друг при гостите, които каним", заяви Петрова тогава.

Весела Петрова беше също така на протеста пред сградата на БНТ срещу намеренията на програмния директор Емил Кошлуков да промени съдържанието на "Денят започва с култира".

Скоро след това Кошлуков е поискал от Петрова да изготви рейтингов анализ на предаването. От него станало ясно, че гледаемостта на "Денят започва с култура" с тази на сутрешния блок на Канала 1, както и на предаването "Здравето отблизо", се различава с няколко десети от процента. Това накарало Емил Кощлуков да обвини Весела Петрова, че не тя е правила анализа, пише още "Медиапул".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

4

Дил

12.03 2018 в 10:09

Предаването е различно и има своята роля.
Интересно ми е каква е зрителската аудитория на "култовото" Шоу на Канала, което нито има някаква културна стойност, нито е забавно, но се иззлучва в събота в прайм тайма....

10952

2

Мойри

10.03 2018 в 22:03

Канал 3 се из_______ в лицето на свободните журналисти! Ако този не бъде премахнат, съвсем нищо няма да остане. Във вестникарските будки, откъдето 2 милиона пенсионери си купуват информираност, изборът е между пеевски и пеевски ежедневници.

 
X

Да помогнем на украинските деца!