“Култура.БГ” и “100% будни” спират през лятото, Димитър Стоянович и Мария Андонова ще водят "Лято с БНТ"

Мая Младенова 12 юни 2020 в 13:37 6526 0

Снимка БНТ

Димитър Стоянович и Мария Андонова

Две сутрешни предавания на БНТ1 излизат в лятна почивка от 15 юни до края на юли. Вместо "Култура.БГ" и "100% будни" всеки делничен ден от 9 до 11 ч телевизията ще излъчва "Лято с БНТ".

Новото предаване ще се прави от екипите на "Култура.БГ", "100% будни" и регионалните центрове.

Двете сутрешни програми не са свалени от екран, излизат в лятна почивка, заявиха от БНТ в отговор на въпрос на OFFNews.

"Лято с БНТ" ще е "блок за култура, свободно време и здравословен живот". Основни водещи в него ще са Димитър Стоянович и Мария Андонова, а на екрана зрителите ще виждат още Анна Ангелова, Александра Гюзелева и Стефан Щерев. 

„Това лято няма да е като другите - културният живот беше замрял и сега се рестартира. Много от фестивалите, концертите и постановките на открито, с които хората са свикнали в последните години, са отменени, а от друга страна редица културни институти променят програмата си, за да излезе тя на открито. Имаме амбиция да покажем на зрителите колкото може повече, не само от София, но и от Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново, Благоевград, Бургас“, казва Димитър Стоянович.

„Много хора вероятно ще отидат на почивка в България това лято, ще търсят нови приключения и забавления тук. Пандемията накара всички ни да се замислим за начина си на живот, за здравето си - дали не можем да подобрим своите навици, интересите, начина, по който, прекарваме свободното време. Ще обърнем поглед към всички тези теми. "Лято с БНТ" ще отразява културния афиш, всички музикални и интересни културни събития по света“, допълва Мария Андонова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови