Лили Маринкова: БНР е дадено под аренда. Има необичайни мерки за сигурност

OFFNews 11 юли 2018 в 10:05 4450 0

Лили Маринкова

В националното радио има клиентелистки назначения и това буди подозрението, че медията е дадена под аренда. Това са хора, които нямат общо с нашата медия, заяви журналистът от БНР Лили Маринкова в сутрешния блок на bTV.

Тя гостува в предаването, след като съдът я върна на работа в медията, а ръководството я пенсиониран още в същия ден.

Ситуацията в радиото прилича на инцидента с работник на строежа на новото НС и частната охранителна фирма, смята емблематичната журналистка: „ Успоредно до държавното се прилепва нещо частно, което като паразит да се възползва, включително и от отклоняване на средства от държавната медия.”

Маринкова коментира, че в радиото има и необичайни мерки за сигурност, а имало и хора, които хора, които създават паника и усещане за несигурност.

Журналистката коментира още, че не желае да отправя послания към генералния директор на радиото Александър Велев и апелира към личната му отговорност.

Тази сутрин се проведе и обявеният нов протест на представители на музикалните състави, журналистите и техническият персонал в радиото. те също се обявяват срещу назначенията на ръководството, срещу ниското заплащане и неясната съдба на съставите и Радио България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови