МС ограничава достъпа на медиите, БНТ ще излъчва брифингите наживо

В сградата ще се допускат само репортери, без фотографи и оператори

OFFNews 17 март 2020 в 13:52 2618 0

Снимка Александра Маркарян

Българската национална телевизия ще излъчва в реално време сигнал от всички брифинги в МС от днес, 17 март 2020 г., обяви правителственият пресцентър.

БНТ ще предоставя този сигнал за свободно ползване на всички останали медии в Република България чрез сателит и в HD формат. 

За представителите на интернет базираните медии БНТ ще излъчва брифингите на сайта си и стрийминг сигналът ще може да бъде прихващан от платформата на ЕВОЛИНК. Освен това представителите на агенциите ще могат да продължат да излъчват на живо през телефони, а на радиата - през диктофони. 

БНТ ще използва за излъчване сателит Hellas Sat4, 39 градуса изток, вертикална поляризация, честота 111MHz, 5000 simbol rate. Линкът за стриймване ще бъде обявен своевременно.

За отразяване на брифингите, провеждани в Министерския съвет, ще бъдат допускани само репортери от всички медии, считано от днес, 17 март 2020 г., допълват от пресцентъра. Снимки от брифингите също ще бъдат предоставяни на всички медии по мейл и ftp сървър единствено от официалния фотограф на Министерския съвет. Екипът на Правителствената информационна служба моли репортерите, които ще отразяват брифингите, да идват в МС със защитни маски. Мерките се въвеждат връзка с извънредното положение в Република България и с оглед на препоръките на Националния оперативен щаб за ограничаване на струпването на хора на едно място и осигуряването на социална дистанция на публични места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови