Малките кабелни оператори излязоха на протест пред Министерския съвет

OFFNews 19 юни 2019 в 16:04 3409 1

Снимка БГНЕС

Кабелни оператори от малки населени места излязоха на протест пред Министерския съвет след ударната акция, в която ГДБОП затвори няколко техни офиса.

Протестиращите настояват да имат равни права с големите участници на пазара и осъждат акцията от 13 юни. При нея бе иззета техника за разпространение на телевизия и за доставка на интернет.

Представители на Националното сдружение на кабелните оператори Клуб 2000 внася днес отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с 10 конкретни искания относно тяхната работа. В сдружението членуват около 20 компании.

„При операцията на ГДБОП беше преустановена работата не само на подозираните в нарушение телевизии, но на абсолютно всички кабелни телевизии, включително и тези, които имат изрядни документи. Беше преустановена работата и на интернета. ГДБОП иззе апаратурата за интернет, въпреки че те не са имали разрешение за това. Това е скандално, защото болници, училища, детски градини и банки останаха без интернет в градове като Гоце Делчев, Сандански, Дупница и др. Бяха прекъснати и телефонни връзки“, обяви изпълнителният директор на сдружението Валентин Георгиев, цитиран от БГНЕС. Техник от кабелен оператор в Гоце Делчев добавя, че по време на спецоперацията служителите на ГДБОП са изпочупили техниката им и са рязали кабели без да се съобразяват с решението на окръжния съд. „Искат да съсипят дребния бизнес и да останат само големите“, убеден е той.

„Това говори, че самата акция не е била с цел да проверят дали излъчваме нерегламентирани програми, а това е било с цел да ни унищожат“, добавя друг негов колега. По-късно доставката на телевизия и интернет в Гоце Делчев е било възстановено.

МВР обяви, че спецоперацията е насочена срещу интелектуалното пиратство и операторите са разследвани за укриване на абонати и нелегално разпространение на видео съдържание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови