Мартин Минков е носителят на голямата награда 'Сирак Скитник' на БНР

OFFNews 13 февруари 2020 в 09:57 1646 0

Снимка Ани Петрова/БНР

Програмният директор на БНР Мартин Минков получи голямата награда „Сирак Скитник“ за 2019 г. за значим принос в развитието на Българското национално радио.

Призът му бе връчен на церемония в сряда вечерта.

Той получи наградата за дългогодишен принос за изграждането на БНР като модерно радио, за неговата ръководна роля в организирането и форматирането на програмите „Хоризонт“ и РРС Бургас, за работата си като дългогодишен кореспондент на БНР в Скопие и външнополитическите му коментари.

"Радиото е моят живот. Но трябва да гледаме напред. Искам да погледнем напред и да пожелая на вас, колегите, с които сме работили години назад, и тези, които вие продължавате напред, пазете най-ценното, което имаме - доверието на слушателите. Тази стара къща, която обичаме, нека бъде крепост на свободното слово, на плурализма; да бъде кръстопът на многопосочните гледни точки в нашето общество. Желая ви с много здраве да имате успешна работа през следващите 85 години, а след тях - и до хоризонта на времето", каза той при награждаването.

Минков получи и приза "Златен глас", учреден от Кеворк Кеворкян в памет на неговата съпруга Надежда Дженева.

Специална награда взе Програма „Хоризонт“ за своя принос за утвърждаване на свободната и отговорна журналистика в България, за последователно отстояване на истината и свободата на изразяване, за принципната позиция в защита на правото на обществото да получава вярна и обективна информация и за честен пример за ролята и силата на обществените медии.

Индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия бе присъдена на Стефка Бакърджиева от Радио Бургас, за реализиране на предавания и социални кампании в помощ на хората в неравностойно положение, предизвикали широк обществен отзвук.

Награда за радиопредаване, радиопроект, мултимедиен проект получи „Мечтата и реалността - #ЗАЕДНО“ - поредица предавания на Радио Пловдив, посветени на домакинството на града като европейска столица на културата 2019.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови