Митко Димитров в конкурса за БНР: Радиото да бъде преди всичко, преди личното облагодетелстване

Мая Младенова 21 януари 2020 в 13:31 2316 0

"Радиото да бъде преди всичко, преди личното облагодетелстване."

Така кандидатът за генерален директор на БНР Митко Димитров обясни мотото на концепцията си "Радиото преди всичко".

Димитров е четвъртият от шестимата кандидати, които СЕМ изслушва вчера и днес.

Акцент в концепцията на Митко Димитров са програмите на Радиото, музикалните състави и антикризисните мерки в административен, управленски и кадрови план.

"Когато се спазват всички правила от директорите на програмите - от главните редактори, от зам.-главните редактори, от водещите, от репортерите, аз мисля, че проблем със свободата на словото няма да има. Не бих си позволил да звъня на никого и да му казвам как той трябва да реализира своето предаване и кого трябва да покани в ефир за свой събеседник", коментира кандидатът по темата със свободата на словото в радиото.

Димитров смята, че БНР трябва да бъде информационен лидер, а плурализмът да се спазва във всички предавания, а не само на ниво програма. 

Той предлага още да се създаде класификатор на длъжностите, за да няма ощетени във финансово отношение служители. 

Своите концепции днес представят още Даниела Манолова и Александър Велев. Вчера СЕМ изслуша Жени Гаджалова, Антон Митов и Андон Балтаков.

Утре, 22-и януари, съветът ще определи с гласуване новия генерален директор.

Конкурсът за шеф на БНР е извънреден. Той бе насрочен след кризата в радиото, възникнала само няколко месеца след началото нам мандата на предходния генерален директор Светослав Костов. В началото на септември, в разгара на протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, Програма "Хоризонт" замлъкна в цялата страна за близо пет часа. СЕМ потърси отговорност за това от Костов, като прекрати предсрочно договора му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови