Надникнете зад кулисите на 'Игри на волята'

Димитър Андреев 31 август 2019 в 08:37 13906 3

Снимка Георги Димитров/vesti.bg

Новото приключенско риалити на Nova "Игри на волята" ще стартира на 6 септември и отсега е натоварено с големи очаквания. То ще се върти от понеделник до петък от 21 часа.

Снимките започнаха на 18 юли и се очаква да завършат на 18 септември, когато вече ще бъдат излъчени първите епизоди. Залогът е огромен, както за телевизията, така и за участниците, а борбата е за поне половината от аудиторията в най-гледаното време.

Малко повече от седмица преди излъчването на първия епизод група журналисти бяха допуснати зад кулисите на снимките, които се провеждат по южното Черноморие в района на Лозенец, Царево и Ахтопол.

Представителите на медиите посетиха част от локациите на снимките, запознаха се с един от колоритните ментори на участниците - морският вълк Белото Мите (б.а. така е познат в региона, а прозвището му идва от детството, тъй като е бил много любвеобилно хлапе), наблюдаваха на живо оспорвана елиминационна битка по суша и вода, и разговаряха с ключови фигури от екипа - водещата Александра Сърчаджиева, продуцентът Нико Тупарев и Александър Недялков, режисьор.

В шоуто, което за първи път е направено в Колумбия, 24-мата участници са разделени не на отбори, а на племена - Траки, Славяни и Прабългари. В зависимост от представянето в отделните изпитания едните живеят в луксозна вила в Лозенец, другите са в малка рибарска хижа в близост до Ахтопол, а третите са на пустия плаж Листи без храна и подслон. Кой отбор къде да живее се решава в териториални битки в началото на всяка седмица. И докато едни са тънели в лукс, други са събирали скакалци и рапани, с които са се хранели. Като цяло повечето участници са отслабнали по време на снимките.

Риалитито е изпитание и за водещата Александра Сърчаджиева, която работи на терен по време на изпитанията и дава указания на играчите относно правилата. Работата й има малко общо със студийната.

Състезанието, на което станаха свидетели журналистите, се проточи близо 4 часа в адска горещина на Попския плаж. Продължителността му не е фиксирана, а се играе докато не бъде изпълнена задачата. В конкретния случай забавянето дойде във финалната част, когато двамата състезатели трябваше да наредят пъзел от 30 огромни куба, което им отне много време.

"Чувствам се много добре. Много е различно от това, което съм правила досега като водеща в Биг Брадър или Денсинг старс. Носи ми много голяма положителна емоция. Страхувах се дали ще се справя, но след дълъг разговор с екипа бях убедена да се включа. Сега много се радвам, че се впуснах в това приключение", каза Сърчаджиева.

Част от екипа е и коментаторът на Формула 1 и експерт в моторните спортове Момчил Манчев.

View this post on Instagram

Момчил Манчев-Момо! ???????????? Той е невероятен коментатор и култов спортен журналист! В @igri.na.voliata.bulgaria ръководи екипа, който буквално изгражда всяка от битките! ✌????????✌???? “Това е наистина уникално състезание и благородно завиждам на участниците. Щастлив съм, че мога да съм част от него, защото то е изпитание и за нас на терен!” - казва Момо. ???????????? Екип от 30 души се грижи за конструкциите на битките и тяхното провеждане, а за изградените до момента препятствия е използван приблизително ‼️ 1 тон ‼️ материал! : #novabg #novatv #newshow #newseason #reality #extreme #adventure #bulgarian #fabulous #nature #physical #mental #emotional #challenge #ИгриНаВолятаБългария

A post shared by ИГРИ НА ВОЛЯТА: БЪЛГАРИЯ (@igri.na.voliata.bulgaria) on

Той осигурява изграждането на част от съоръженията, като понякога получава помощ от местните рибари, които притежават богат практически опит.

Цифри
Участниците са 24 на възраст между 20 и 40 години
Екипът се състои от близо 150 души
Камерите, които следят всичко, са 13

Регламентът

В понеделник се води териториална битка. В нея се решава кой отбор ще живее в луксозната вила, кой в рибарската хижа и кой ще гладува на плажа.
Във вторник капитаните на отборите влизат в сблъсък помежду си. Победителят печели награди като храна и други неща, които липсват на съотборниците му. В сряда са първите номинационни битки.

View this post on Instagram

????Бояна!???? Много от вас вече я познават, но нека я представим на всички останали! ????????‍♀️????????‍♀️????????‍♀️ Зодия Козирог, сгодена! На 27 години - от поколението, което спокойно може да каже: “Срещнах бъдещия си съпруг във Фейсбук!” ???????????? Гледайте Бояна наесен по #NOVA! : #novabg #novatv #newshow #newseason #reality #extreme #adventure #bulgarian #fabulous #nature #physical #mental #emotional #challenge #ИгриНаВолятаБългария

A post shared by ИГРИ НА ВОЛЯТА: БЪЛГАРИЯ (@igri.na.voliata.bulgaria) on

В тях загубилият отбор трябва да избере човек, когото да изгони от племето, а в четвъртък са вторите елиминационни битки между другите два отбора. Загубилият номинира член за изгонване. В петък двамата номинирани се състезават, а победеният си тръгва от "Игри на волята". При посещението ни единият от отборите вече беше приключил участието си и останалите два водеха битка на финалната права.

Продуцентът Нико Тупарев:

Зрителите искат повече битки и обикновени хора

Направихме много сериозно проучване какво точно искат да гледат българските зрители. Резултатите показаха, че искат повече битки, обикновени хора и съдържанието да е за семейна аудитория. Така стигнахме до този формат - “Игри на волята”. Той е достатъчно интересен и сложен.

Всеки ден има битка и участниците живеят на три различни места с три различни стандарта на живот. За нас беше важно да е в България, за да се отличава и да е на морето. А и много българи знаят за Южното Черноморие, но не го познават. Иначе шоуто е правено на много места по света като Индия и Мадагаскар. Вариант също беше и Южна Америка, защото то е южноамерикански формат. Много се радвам обаче, че убедихме Nova да снимаме в България.

View this post on Instagram

“Житото, което е златисто, ще ми напомня на теб. И ще обичам шума на вятъра в житата.” ❤️????❤️ Този красив и нежен цитат от “Малкия принц” сякаш описва красотата на златна Странджа, която се спуска чак до морето... ????❤️???? В @igri.na.voliata.bulgaria ще видим великолепни и не така познати кътчета по южното ни Черноморие! Бъдете с нас от септември по @nova.bg! : #novabg #novatv #newshow #newseason #reality #extreme #adventure #bulgarian #fabulous #nature #physical #mental #emotional #challenge #ИгриНаВолятаБългария

A post shared by ИГРИ НА ВОЛЯТА: БЪЛГАРИЯ (@igri.na.voliata.bulgaria) on

Снимачният процес е изключително тежък, тъй като всичко, което се прави за публиката, е много сложно като логистика и организация, защото снимаме на много различни места. Едно е мястото за битки, отделно има три локации, на които живеят участниците, и те трябва да се следят 24 часа.

Мисля, че ще има носталгия към Българското Черноморие, защото то си има своите плюсове. В Царево, Ахтопол, Варвара има много добри кръчми, хубави места за хранене, магазинчета. Този тип туризъм, който наричам неолинклузив, има голям потенциал у нас. Тук има и много готини хора. Eдно място се прави от хората.

Не разбирам обаче негативната кампания, която се появи срещу нас. Решихме да не отговаряме, но хората от екипа бяха разтърсени, тъй като смятаме, че правим нещо добро за България като показваме какви красиви места все още има. Да вземем например плажа Листи - само заради нас там през това лято е имало 100 пъти повече хора от минали години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

02.09 2019 в 13:40

Бе, май даже на психиатрия.

12270

2

HristoSliven

02.09 2019 в 12:38

И като се замисля, че сега е началото за "нов сезон" на всякакви "риалити" изг_зици, а вече започна и предизборната кампания! Гледането на телевизия май е по-скоро форма на мазохизъм?!

23293

1

Стефан

02.09 2019 в 12:19

Боже, каква гадост ...(((
От малкото радости в живота ми е, че нямам телевизор.