Назначеният вчера шеф на Хоризонт вече е в оставка. Протестът започна (снимки)

Мая Младенова 13 септември 2019 в 12:17 8367 3

Журналистът Николай Кръстев, който вчера бе назначен за и. д. шеф на програма Хоризонт, от днес вече е в оставка. Това научи OFFNews от колегата Петър Волгин, който се присъедини към протеста на медиите пред сградата на БНР на бул. "Драган Цанков".

Десетки журналисти се събраха за да изразят съпричастност с журналистката Силвия Великова, която вчера бе оставена без ефир и ресор.

"Радвам се, че гилдията се обедини. Когато има удар срещу свободата на словото, трябва да се реагира", каза Волгин пред медията ни.

Той потвърди, че също е имал конфликт с новото ръководство, което нарече "старото ръководство". Журналистите в радиото още не знаят кой ще е следващият директор на програма "Хоризонт".

На протеста дойдоха журналисти от много медии. При тях слязоха и колеги от националното радио. Някои от тях споделиха, че това е поредният протест срещу ръководство на радиото през годините, но този път ситуацията била особено възмутителна. Те бяха шокирани от решението за спиране на сигнала.

"Каквото и да е ставало, никой досега не си е позволявал да спира сигнала за няколко часа", коментираха те.

Двадесет минути след началото на протеста на него вече имаше повече от 100 репортери. Да ги подкрепят при тях дойдоха и бившият правосъден министър Христо Иванов и кандидат-кметът на София от Демократична България Борислав Игнатов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

3

OtSofia

13.09 2019 в 14:25

Най-сериозно призовавам Шефа на Дай-България, или беше Дийй, все тая, неговият кандидат-кмет, както и Волга-Волга, мат радная, да организират и/или да се присъединят към гневен протест пред централите на всички международни институции поради излъчването на един-единствен кандидат за планетарния пост на ръководител на международните финанси. На всичкото отгоре - от някаква си държавица, как пък не!

4245

2

rrr11

13.09 2019 в 13:01

Много съмнителен е този ход с уволнението точно месец преди изборите, след като е било ясно, че ще се стигне до протести.
Присъствието на левичаря Иванов и варненският му кандидат за кмет на София май не е случайно.

8931

1

AnderXale

13.09 2019 в 12:41

Къде са ДАНС и ще има ли арести за явният пробив в националната сигурност?