Няколко добри жени по Epic Drama

Нина Льовандер, Франки Дрейк, Алис, Джослин и Верити от „Джеймстаун“ са в дома на епичната драма през февруари

OFFNews 28 януари 2019 в 00:18 2587 0

В три поредни вечери - на 28, 29 и 30 януари от 22:00 часа - зрителите на EPIC DRAMА могат да проследят реалната семейна история на „Госпожа Уилсън“. Рут Уилсън, позната от сериалите „Аферата“ и „Лутър“, която е в главната роля сред изцяло британския актьорски състав на минисериала, е внучка на жената, по чиято история е създадена оригиналната драма.

Случваща се в Лондон между 1940-те и 1960-те, поредицата следва Алисън Уилън, която се смята за щастливо омъжена, до момента в който съпругът й умира, а една жена се появява на прага й с твърдение, че тя е истинската г-жа Уилсън. Алисън е решена да намери доказателство за валидността на брака си, както и за любовта на Алек (в ролята е Йън Глен от Game of Thrones) – вместо което, обаче, попада в свят на обезпокояващи тайни.

Александър Уилсън е писател, шпионин и агент на разузнавателните служби, служил по време на Първата световна война, преди да замине за Индия като преподавател по английски литература, където започва и да пише шпионски романи. През 1930-те става доста известен, а негови творби получават ревюта в The Telegraph, Observer и литературното приложение на The Times. Умира през 1963 г.

„Ресторантът“ отваря врати за втори сезон по Epic Drama от 3 февруари, неделя. Чаровното младо лице на шведското кино Хеда Стирнстед спечели награда за "Най-добра актриса" за ролята си в сериала.

Вторият сезон на поредицата започва през 1955 г. Семейство Льовандер управлява елитен ресторант в Стокхолм от десетилетия. Хелга е матриархално настроена жена, която иска да контролира живота на двамата си сина Густав и Петер и на дъщеря си Нина.

След разпадането на брака ѝ, Нина (в ролята Хеда Стирнстед) гради новия си живот и влага цялата си енергия в успеха на джаз клуба и на възстановяването на взаимоотношенията с дъщеря си. Любовта на Нина към Кале е все така силна, а неговите готварски умения биват възнаградени с повишение. Други неща, които се случват в живота им, им пречат да осъзнаят любовта помежду си. Въпреки че Петер вече не работи в ресторанта, неприязънта му към брат му расте. Извън кухнята сервитьорката Маган лобира за по-голямо женско участие в профсъюза, което задава контекста за промяна на Швеция от класова система към социалната държава, която познаваме днес.

Вижте коя е Хеда Стирнстед в това интервю на сп. ELLE при премиерата на първи сезон

Първите жени частни детективи в Торонто продължават със „Случаите на Франки Дрейк“ всяка делнична вечер от 4 февруари.

Екипът на Франки Дрейк решава случаи, отказани от полицията и от другите детективски агенции. Вторият сезон на поредицата се развива през 1921 г., когато светът минава през огромни промени. От грамофоните звучи джаз, докато комунизмът и Сухият режим се обсъждат на твърди питиета в нелегалните нощни клубове. Новата епоха изисква нови детективи. Жаждата за приключения на безстрашните Франки и Труди ги въвлича във всевъзможни проблеми, но те винаги успяват да се измъкнат. Случаите им ги водят във всички кътчета на Торонто и те се запознават с хора от всички слоеве на обществото, наред с най-важните исторически личности.

Вижте епизод на Cinema Confidential „Зад кулисите“ на „Случаите на Франки Дрейк“ от снимачната площадка в Торонто, специално за българските зрители на Epic Drama

Подгответе се „Джеймстаун“ да стане любима сага тази година, тъй като вече са заснети три сезона и Epic Drama ще ги покаже. Новият сериал от продуценнтите на „Имението Даунтън“ вече е по Epic Drama.

Вирджиния, 1619 г. Британската колония Джеймстаун се намира сякаш на края на света. В продължение на 12 години тя е заселена само от мъже, но статуквото се променя, когато първите жени акостират в зашеметяващата пустош.

Алис (Софи Рандъл, позната от „Бодигард“, за който Ричард Мадън взе „Златен глобус“), фермерско момиче от Норфолк, не е развълнувана от новия си дом. Когато е наранена от предопределения й съпруг, тя трябва да потърси справедливост в свят, силно предубеден срещу нея и жените изобщо. Джослин (Наоми Батрик от „Един много английски скандал“ и Crossing Lines с Том Влашиха) е изтънчена, но с неутолима жажда за власт, и няма да позволи на някакъв си патриархат да провали плановете й. Верити (Ниам Уолш, позната ви от Jekyll & Hyde) пристига в „Джеймстаун“ в търсене на бягство от проблемното си минало и когато се изправя лице в лице със съпруга си, притежател на гостилницата, изпитва страх, че е направила ужасна грешка като е напуснала Англия.

Пилотният епизод може да се гледа онлайн на www.epicdrama.bg/watch-now, докато очаквате втори епизод тази неделя от 22:00 часа.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 129 канал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови