Никола Тодоров от конкурса за БНТ: Ще затворя телевизията отвътре срещу източване от външни продукции

Мая Младенова 03 юли 2019 в 13:14 4846 0

Никола Тодоров

Ще затвотя телевизията отвътре срещу изтичане на пари чрез външни продукции, категоричен е операторът Никола Тодоров - вторият явил се пред СЕМ кандидат в конкурса за генерален директор на БНТ.

Тодоров започна представянето си със значимите свтеовни събития и лидери, които е отразявал, и избори имена като Джими Картър, Лех Вланеса, Ицхак Рабин, падането на Берлинската стена.

И той като първия изслушан кандидат - Александър Йовков - се спря основно на финансовите проблеми в БНТ.

Първоначално написах концепцията за развитието, но сега се налага да представя концепция за спасяването на телевизията, посочи кандидатът.

Пари непрекъснато се топят. Ще затворя тези непрекъснати източвания чрез външни продукции. Те трябва да се избират на конкурентен принцип, в конкуренция и с вътрешните, каза Никола Тодоров.

Той попита и защо все още централната емисия "По света и у нас" се излъчва в 20 ч, когато всички конкурентни телевизии вече са показали новините си.

Тодоров се обяви за нов филмов канал и за възстановяване на телевизионния театър по нов, модерен начин, а именно БНТ да заснема постановките, които театрите свалят от афиша си. Тези постановки могат да се субтитрират и да се предложат и на международния пазар.

"Националната телевизия ще оживее, само трябва да я спасим", обобщи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови