Николаос Цитиридис от OFFNews стана млад журналист на годината

Симона Костадинова 04 декември 2014 в 23:00 20742 8

Николаос Цитиридис

Снимка Миро Златев/Булфото

Репортерът на OFFNews Николаос Цитиридис грабна приза в категорията "Млад журналист" на годишните награди "Валя Крушкина - журналистика за хората"

Николаос Цитиридис от OFFNews спечели приза в категория "Млад журналист" в годишната награда „Валя Крушкина - журналистика за хората“.

Той беше номиниран за материала си "До Ленкница и назад - проститутки, далавери и ДПС". 

Наградите на фонд "Валя Крушкина" се дават за трета поредна година, а целта на конкурса е да отличи журналисти с активна позиция, която отстояват в името на гражданите.

Тази година голямата награда взе Миролюба Бенатова. В категория “Електронна медия” победи Мария Цънцърова, а в ”Печатна медия” - Диян Божидаров.

Николай Стайков спечели в категория "Онлайн медия", а Надежда Чипева получи приза в "Фотография и операторско майсторство".

Тазгодишните носители на годишните награди "Валя Крушкина - журналистика за хората"

Още двама журналисти на OFFNews заеха места в челната тройка в своите категории.

Александра Маркарян беше сред първите трима с най-много гласове в категорията "Онлайн медия" за материала си "Как ДПС прави чистка в администрацията". Сергей Антонов пък влезе в тройката на най-добрите фотографи за фоторепортажа си от барикадите в Киев.

Връчването на наградите се състоя на специална церемония в Студио 1 на БНР.

В конкурса участват български журналисти от медии, издавани в България или чужбина, както и журналисти на свободна практика, блогъри и представители на гражданската журналистика.

Тази година бяха номинирани над 70 журналисти с общо 160 материала – репортажи, статии, видео и фоторазкази.

Конкурсът се организира за трета поредна година към Фонд „Валя Крушкина“, при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Целта на инициативата е да отличи достойните журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews