Нова тв: Гордеем се с разследванията си, желаем успех на Васил Иванов

Мая Младенова 18 април 2017 в 15:34 13428 6

Нова телевизия отговори на разследващия журналист Васил Иванов, който по-рано днес обяви, че напуска след 14 години съвместна работа заради "системна цензура". 

От изявление до медиите от Нова посочват, че в последните 5 години са разработили екип от разследващи репортери, носители на множество награди и автори на редица силни журналистически материали в различни сфери. "NOVA се гордее с всички тези постижения, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медиата. NOVA има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел „Новини и актуални предавания“", допълват от телевизията. Накрая благодарят на Васил Иванов и му пожелават успех в бъдещите начинания.

Дарина Сарелска пък написа във фейсбук профила си: "Намирам за съвсем естествено за времето, в което живеем, опитът да сложиш прът в колелата на порочната журналистика, да се нарича цензура. В този смисъл съм професионално поласкана! И ще защитя позицията си с конкретика, след като чуя конкретика."

Довечера Иванов ще е в "Шоуто на Слави", където се закани да изнесе подробности за причините за напускането си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12385

7

Ivansti

18.04 2017 в 17:03

За да сте коректни - пуснете цялото изявление на Нова. За да преценят хората. Аз лично разбрах бла-бла-бла и желаем успех на Васил /без фамилия, без господин/ - неграмотна работа ми се видя. Иначе на тях никой отдавна не им вярва - случаят Чавдар Николов забравихме ли?

29216

5

Лопе де Вега

18.04 2017 в 16:16

Това не се вика цензура, а редакционна политика. И те го споменават. Нищо, че е едно и също.

Поздрав!