Новият БНТ шеф пред OFFNews: Приятното е днес, после започва работата

Мая Младенова 23 август 2017 в 14:30 4322 2

Снимка OFFNews

Константин Каменаров

Щастлив съм от избора, ще излъжа, ако кажа, че не съм се надявал да бъда избран. Но приятното е днес, след това предстои само работа.

Това коментира журналистът и пиар специалист Константин Каменаров пред OFFNews веднага след като Съветът за електронни медии го избра за генерален директор на БНТ за следващите 3 години.

Чака ме много работа, постът звучи по-луксозно, отколкото е в действителност, пошегува се той.

По думите му първата му задача като генерален директор е да събере силен екип. Вече е наясно кои хора ще покани, но предпочита да не ги обявява предварително.

Пред СЕМ вчера Каменаров коментира, че стъпка номер 2 ще е да направи одит в телевизията, защото е излязъл от "Сан Стефано" 29 преди години и иска да знае актуалното ѝ състояние.

Кой е Константин Каменаров?

Каменаров има любопитна биография. Роден е на 31 юли 1964 г. Завършил е не журналистика, а медицина, но не е практикувал. Макар да мечтаел да стане пластичен хирург, в шести курс съдбата го отвела в телевизията. Започва работа в БНТ в началото на 90-те като репортер, а по-късно става и водещ на "По света и у нас" и шеф на новините. Работи и в новините на Ефир 2. По време на правителството на Иван Костов за кратко става негов говорител, а след краткия престой в политическата сфера се прехвърля към корпоративния пиар в "МТел". В БНТ, след 11 години отсъствие, се връща след назначаването на Вяра Анкова за генерален директор. Тя го кани за оперативен шеф на обществената телевизия. Такъв е от 2011-а до 2013-а. След това се занимава с консултантски и лобистки дейности за компанията Ernst&Young. Негов учител в телевизията е Хачо Бояджиев, когото често обича да цитира.

Каменаров е женен за Радина Червенова - една от емблематичните водещи на "По света и у нас". Двамата имат общо 4 деца, три от които са от предишните им бракове.

"Той има качествата да увлича хората, да ги мотивира. Когато беше шеф на Ефир 2, просто беше феноменално как мотивираше репортерите. Когато нещо се случеше, всички абсолютно на секундата се явяваха в нюзрума", казва Червенова за съпруга си в интервю за "Дарик".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

1

мгергов

23.08 2017 в 15:15

На фона на другите май добре...