Пак кадрови смени в БНР: Пламен Костов става технически директор, нов шеф в "Хоризонт" след изборите

Новият генерален директор закри отдел "Комуникация", съкратен е и директорът на дирекция 'Техника'

OFFNews 01 август 2019 в 15:36 5653 1

Кадровите смени в Българското национално радио продължават. Днес новият генерален директор Светослав Костов е свикал Общо събрание, на което е обявил, че новият технически директор на БНР ще е Пламен Костов, научи OFFNews от свои източници в радиото. Изненадващо е бил закрит целият отдел "Комуникация", който обединяваше 4 звена - "Маркетинг", "Събития", PR и "Протокол". Съкратен е Свилен Узунов - директор на дирекция "Техника".

Костов е стар  кадър на БНР. Назначен е за изпълнителен директор по времето на Александър Бръзицов, който управлява радиото от февруари до май 2001 г. Костов е бил е в Управителния съвет на БНР по времето на Валери Тодоров.

По наша информация на събранието новият генерален директор е обявил, че програма "Хоризонт" ще има нов директор след изборите, по Нова година. Това не е изненадващо - предстои пенсионирането на сегашния, коментират журналисти в БНР.

Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор Светослав Костов започнаха в началото на юли. На директорския пост в радио "София" бе назначена 27-годишната социоложка с диплома от Нов български университет Роселина Петкова, която веднага уволни предшественичката си Антония Енева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови