Пълна промяна в сутрешния блок на БНТ, обновената програма тръгва от 10 септември

Мая Младенова 24 август 2018 в 10:26 11085 0

От 10 септември БНТ поетапно ще започне да излъчва предавания от обновената си програмна схема. Промени се очакват както в актуалните предавания, така и в развлекателните, за които телевизията пусна конкурс. Почти напълно трансформиран - с нови водещи и формат - ще е сутрешният блок, обявиха за OFFNews от телевизията.

Промяна в новините няма да има. Емисиите запазват часовете си на излъчване - в 8,00, 12:00, 16:00, 18:00, 20:00 и 23:00.

Със същия начален час - 9:10, остава и културният слот. От септември той ще е с ново име - "Култура.бг" вместо досегашното "Денят започва с култура".

Сутрешният блок ще се излъчва както досега от 6:00, но с нови водещи и декори. В него много по-застъпена ще е лайфстайл тематиката. Ще има двойки водещи, прослушванията за които все още не са приключили. Според запознати е много вероятно като лице на блока да видим Ели Гигова, която е добре позната на зрителите. По-актуалната част от блока ще приключва в 8:15, а след нея, всеки делничен ден, БНТ ще излъчва предаването "100% будни" с водещ и продуцент Мария Андонова. Зрителите я познават като лице на здравното предаване на телевизията. Андонова ще има и ководещ, с когото ще разискват теми, обсъждани в социалните мрежи. Екипът ще добавя гледната точка на специалисти и популярни личности, а зрителите ще имат възможност да бъдат активна страна в дискусиите. Сред темите на едночасовото предаване ще бъдат потребителски въпроси, новости и модни тенденции, свързани със здравословния начин на живот, човешките взаимоотношения и психологията, истории за успеха на млади и талантливи хора, обясняват от БНТ.

При публицистиката не се очаква промяна. Своето време и място запазват познатите предавания формати „Още от деня“ (от 18:15 ч.), „История.бг“, „Референдум“ и „Панорама“ от 21,00 часа.

На 10 септември на екран се завръща играта "Стани богат" с начален час 19:00 в делничните дни. БНТ пуска и друга игра на спортна тематика, водещ на която ще е Мис България Славена Вътова.

Новият проект на „Бързо, лесно, вкусно“ – „Храна за душата“ вече стартира в ефир на 6 август и ще се излъчва от понеделник до петък в 13:30 часа, а повторенията на епизодите зрителите ще имат възможност да гледат от 10:15.

Запазват се предаванията „България от край до край“ (автор и водещ Йордан Димитров), „Извън играта“ (автор и водещ Люба Пашова), „Вяра и общество“ (автор и водещ Горан Благоев), „Иде нашенската музика“, „Бразди“, „Открито“, „Отблизо с Мира“, „Библиотеката“ и др. В новата схема ще има продукции за откритията в науката, за пътешествия, за класическа музика, джаз и рок. От септември БНТ1 ще излъчва в съботния следобед и популярно шоу на Греъм Нортън. Гости в предаването ще са и филмови и музикални звезди като Хю Джакман, Гари Олдман, Райън Гослинг, Рийз Уидърспуун, Кейт Уинслет, Колин Фарел и др.

Очаква се да бъдат обявени победителите в конкурса за вътрешни продукции. Първият етап от него мина, а събралите достатъчно висока оценка проекти трябваше да минат на събеседване. Комисията класира до този етап 8 предложения плюс още 4 под условие. От БНТ съобщиха, че след сключване на договорите с всеки продуцент ще изнесат обобщена информация за спечелилите конкурса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови