"Панорама" не иска да се мести в събота

OFFNews 29 август 2017 в 10:12 3927 1

Бойко Василев

Екипът на "Панорама"се обяви против плановете на новоизбрания генерален директор на БНТ да премести предаването в някой от почивните дни - събота или неделя.

Идеята Константин Каменаров лансира по време на конкурса за избор на генерален директор. Каменаров, който преди години също е работил за "Панорама", припомни, че тогава предаването се излъчваше в събота. То бе преместено, за да се освободят телевизионните зрители от по-тежките теми в публицистиката през почивните дни. Това обаче стана в периода преди на сцената да се появят частните телевизии, които сега излъчват публицистика и през уикенда. Затова, според новия шеф на БНТ, е редно БНТ също да има свое публицистично предаване в събота или неделя.

Екипът на предаването държи то да остане в програмата в петък вечер, когато се излъчва през последните 17 години.

"С годините изградихме трайни зрителски нагласи и очаквания. Постигнахме много висока гледаемост: "Панорама", въпреки че е сериозно публицистично предаване, носи един от най-високите рейтинги на БНТ, често най-високия в петъчния ден и във вечерния делничен слот. Така "Панорама" затваря деловата седмица и освобождава уикенда за други формати, които също са се доказали и утвърдили. Отзвукът от нея влияе върху съботата, неделята и началото на следващата седмица, като изпреварва другите коментарни предавания", посочват авторите на "Панорама". Те допълват, че са готови да участват във всякакви дебати за бъдещето на предаването. Според тях разговорът за бъдещето на "Панорама" има нужда от аргументи, а "всичко друго би приличало на лично отношение или преднамереност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови