Петима кандидати остават в конкурса за шеф на БНР, Анета Милкова отпада

OFFNews 17 юни 2019 в 15:34 4140 0

Снимка БГНЕС

Петима кандидати продължават в следващия етап на конкурса за избор на генерален директор на БНР, съобщи СЕМ. Отпада кандидатурата на Анета Милкова заради недостатъчен стаж.

Членовете на съвета са гласували единодушно Милкова, която е директор на Специализираната администрация в СЕМ, да отпадне. 

„Г-жа Милкова излага мнение, че притежава общо 8 години и 3 месеца трудов и осигурителен стаж, който се формира от стажа ѝ в НСРТ, в „Дарик радио“, в „Ретро радио“ и три години стаж като член на УС на БНР. Тя прилага и заявление, и правно мнение на проф. Васил Мръчков и припомня, че в процедурата за избор на генерален директор на БНР 2010 г. е допусната за участие при наличие на идентични писмени доказателства, каквито е приложила сега“, казва пред БНР членът на регулатора Бетина Жотева. Това становище обаче не е прието от съвета.

До следващия етап на конкурса продължават сегашният директор на общественото радио Александър Велев, Светослав Костов, Даниела Манолова, Валерий Тодоров и Митко Димитров. Изборът е насрочен за 28-и юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови