Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Почина журналистът Ясен Бориславов

OFFNews 28 декември 2022 в 13:00 4384 0

Снимка Архив

На 58 години почина журналистът Ясен Бориславов, съобщи деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет проф. Веселина Вълканова.

"Загубихме обичан и ценен приятел и колега. Деликатен, фин, със силно, ненатрапливо присъствие, позиция и хумор, талантливо перо. Почивай в мир, винаги ще си с нас!", написа проф. Вълканова.

Ясен Бориславов е доцент по история на българската журналистика в Софийския университет. Автор е на книгите "Боб и метафизика", "Естествена история на българския смях" и "Българският хумористично-сатиричен периодичен печат между двете световни войни", каквато е и темата на дисертацията му.

Роден е през 1964 г. в Шумен. След като завършва факултета по журналистика, работи във в. "Дума", бил е колумнист във в. "Сега". Той сътрудничеше и на публицистичния сайт "Редута", основан от д-р Тони Филипов. 

Негови статии са публикувани в различни издания.

Ясен Бориславов страдаше от тежка бъбречна недостатъчност. През лятото на миналата година успя да се пребори болните в неговото състояние да не се явяват непрекъснато пред безбройните комисии на медицинската експертиза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!