Прекратяват предсрочно мандата на шефа на БНТ

OFFNews 22 април 2019 в 21:12 3495 0

Снимка БНТ

Мандатът на шефа на БНТ Константин Каменаров ще бъде прекратен предсрочно, съобщи пред БНР председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова. 

Тригодишният мандат на Каменаров трябваше да изтече през септември 2020 година. Той обаче ще бъде прекратен, след като Софийският градски съд потвърди присъдата на Каменаров за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта, за което той получи 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба.

Решението на съда е окончателно и не може да се обжалва.

"В момента юристите и експертите на СЕМ разглеждат ситуацията, за да можем да предприемем всички законови мерки. Това, което предстои оттук нататък, тъй като в закона няма срокове, е да бъде прекратен мандатът на г-н Каменаров като генерален директор и да бъде избран изпълняващ длъжността, който може да бъде на тази позиция 3 месеца, през което време Съветът за електронни медии трябва да проведе конкурс за избора на нов генерален директор“, обясни Владимирова.

“Не съм сигурна, че в тази ситуация има безболезнен начин. Надявам се, че ще се намери възможно най-доброто решение на ситуацията в момента. Законът е предвидил процедура, която да е временна - до провеждане на избор. Човекът, който бъде избран за изпълняващ длъжността, трябва да отговаря на критериите, на които отговаря и генералният директор на телевизията", посочи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови