Президентът назначи Ивелина Димитрова за член на СЕМ

OFFNews 28 юни 2018 в 13:20 7780 1

Ивелина Димитрова

Президентът Румен Радев обяви своето назначение за празното място в Съвета за електронни медии (СЕМ). 

Пресцентърът на "Дондуков" 2 обяви, че Радев е подписал указ за назначаването на Ивелина Ганчева Димитрова като член на медийния регулатор. 

Димитрова е продуцент на предаването "Малки истории" по БНТ. Бившият водещ на същото предаване Иво Христов стана шеф на кабинета на Румен Радев (биографични данни за нея - най-долу).

Номинацията може да се определи като неочаквана, тъй като досега за вакантния пост се спрягаха имената на популярни имена от медийните среди като бившия директор на БНТ Валери Тодоров, проф. Снежана Попова, Къдринка Къдринова и др.

Предстои парламентът да гласува номинацията на Ивелина Димитрова.

В момента едно от петте места в СЕМ е празно, след като в началото на юни изтече мандатът на Мария Стоянова. 

Ивелина Димитрова е магистър по право и магистър по социални дейности, политики и здравноосигурителни системи на Великотърновския университет “Св.св. “Кирил и Методий”.

Започва журналистическата си кариера като нещатен сътрудник в Българската национална телевизия през 1996 г. Последователно е репортер, сценарист, автор на документални филми, рубрики, телевизионни предавания със социална и обществена тематика, редактор, водещ.

През 2003 г. е назначена като продуцент в продуцентско направление “Общество” на БНТ, след като концепцията ѝ за социално предаване, посветено на хората в неравностойно положение е одобрена след редовна конкурсна сесия на медията. Едновременно с това работи като сценарист и редактор на здравните програми на БНТ, реализира социалнозначими обществени кампании, посветени на донорството и трансплантациите, проекти в областта на защитата правата на българските граждани.

Автор е на концепциите и продуцент на успешните ежедневни блокови формати, които съответстват на обществената функция на БНТ: “Денят отблизо”, “Здравето отблизо”, социалния документално-публицистичен формат “Малки истории”, уникалното за българския медиен ефир здравно риалити “Зелената линейка”.

Носител е на множество журналистически награди за предаванията и екипите, които създава през годините. Носител е на званието „Достоен българин” в категория „Медии“ за провеждане на кампанията на БНТ и Столична община „Училище без бариери” през 2007 г. и отново през 2014 г. за реализирането на обществения формат “Зелената линейка”, който е и инициатива за превенция на социално-значимите болести у нас.

Дългогодишен член на Съюза на българските журналисти и експерт в сферата на гражданското общество у нас, неправителствения сектор, българските институции, медийното законодателство.

Участвала е в първите работни групи към СЕМ по разработване на предложение за критерии за оценка на медийно съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата.

Преминала е специализирано обучение за журналисти в Брюксел към Европейската комисия: „Дискриминационни практики в медиите и тяхното преодоляване”, „Двойна дискриминация над жени”, с партньорството на СИБ.

Владее английски и руски език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5956

1

SpartakSofia

28.06 2018 в 15:12

E колко пък да са успешни тези формати... Я да извадим рейтингите и да видим.
Чета по сайтове и по форуми - единственото, което се говори за нея е, че е близка на Иво Христов и е била любовница на Роберт Ковачев. А след като е "дългогодишен член" на СБЖ - ясна е работата!