Протест ще иска оставката на Кошлуков заради средния пръст в ефир

OFFNews 11 февруари 2018 в 15:37 16371 3

Показването на среден пръст в ефир от страна на програмния директор на БНТ Емил Кошлуков предизвика нова вълна недоволство към него и във Фейсбук се организира протест с искане за оставката му.

Протестът ще бъде днес пред сградата на БНТ от 18:30 часа.

"Политиката в България е на границата на пълното морално падение. Нямаме нужда от това обществената телевизия БНТ да бъде активен участник в процеса на пропадането! С действията си през последния месец Емил Кошлуков доказа, че няма нито професионализма, нито морала да заема поста програмен директор на БНТ", пишат недоволните във Фейсбук страницата на протеста.

Поводът за недоволството е показаният среден пръст в ефира на обществената телевизия в предаването на Кошлуков "Още от деня". Темата са протестите за Пирин и новият план за управление, а гости бившият еко министър Нона Нона Караджова и членът на "Зелените" Борислав Сандов.

Програмният директор на БНТ започна разговора в предаването си с видео от новинарски репортаж на телевизията от протеста пред сградата на БНТ. Предупреди, че не е подходящ за деца, заради нецензурните думи и кадри. Причината - един от участниците в протеста държи листовка с неприличен знак – изобразена ръка със специфичната конфигурация на пръсти. Чуват се и нецензурни призиви.

По този повод Кошлуков прочете декларация на журналистите от "По света и унас", които протестират срещу отношението, което са получили от участници в протеста.

В края на разговора Кошлуков свива пръсти, за да покаже жеста и се обръща се към Сандов с думите: "А този знак ще го има ли...". Природозащитникът му отговаря, че не носи отговорност за действията на неидентифицирани участници. Обяснява, че той не е правил този жест и допуска, че става дума за провокация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

1

AnderXale

11.02 2018 в 17:14

Някои хора си много силно уплашени от Кошлуков. Човек ще рече, че ако той остане ще дойде края на света! За един месец какви ли не интриги не му спретнаха. А Кедъра като си е присвоил националната телевизия и твърди, че тя му е хола у тях - нищо...