Протестиращи за БНР си предават транзистор до Кулата (галерия)

Светослав Метанов 26 септември 2019 в 11:27 6305 0

Снимка Йоана Дякова

Журналисти и обществени активисти направиха жива верига от сградата на БНР на столичния бул. Драган Цанков до Телевизионната кула в демонстрация в защита на свободата на словото в националното радио.

Те си предадоха от ръка на ръка транзистор, за да предадат символично спрения на 13 септември радио сигнал до Кулата.

Живата верига трябваше да бъде съставена от точно 111 души - заради съответното място на България в годишната класация на "Репортери без граници" за медийната свобода по света. Желаещите да се включат в демонстрацията обаче бяха над 111.

Освен журналисти от различни медии, на събитието дойдоха и водачът на общинската листа на Демократична България в София Методи Лалов, скулпторът Велислав Минеков, политологът Евгений Дайнов и др.

Акцията под мотото "Да дадем сигнал!" е организирана от Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ). От организацията освен това призоваха за международно разследване за спирането на сигнала на БНР.

Протестиращите се събираха в 12 ч. на тротоара пред БНР. Всеки от присъстващите получи листче с номер от 1 до 111. В 12:30, номер 1 ще застана на тротоара до портала на радиото, номер 2 на 10 метра от него в посока телевизионната кула, номер три - 10 метра по-нагоре и т.н. номер 111 трябва да застане точно пред телевизионната кула. 

OFFNews ще излъчва наживо демонстрацията в защита на БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови