'Ръката на Ла Гардуня' дебютира по Epic Drama (видео)

OFFNews 12 април 2020 в 00:01 4115 0

Снимка Epic Drama

Испанският трилър хит, известен като „Чумата“, се завръща с нов сезон и нова сюжетна линия по телевизионния канал Epic Drama. Продължението, озаглавено „Ръката на Ла Гардуня“, проследява нова престъпна организация. Действието се развива пет години след събитията в първи сезон. Ла Гардуня е набрала сила и сега е реалната власт по улиците на Севиля. 

„Ръката на Ла Гардуня“ ще дебютира ексклузивно по Epic Drama в държавите от Централна и Източна Европа на 16 април, четвъртък, от 22:45 часа. За да пресъздаде Севиля от 16-и век, сезон първи имаше инвестиция от по €1.5 млн. на епизод и бе сниман на 130 локации с над 2000 статисти и технически екип от над 200 души. Закономерно, премиерата му в родната Испания отбеляза рекорд по гледаемост.

Във втори сезон, Севиля се е възстановила и остава икономическата и културна столица на Западния свят, като задържа монопола си върху търговията с Индиите, а богатството и влиянието ѝ се движат само в една посока: НАГОРЕ! Същото, обаче, се случва и с населението ѝ.

С увеличаването на града до исторически рекордни нива, управниците му не успяват да осигурят прехрана и социално осигуряване за жителите му. В противовес на огромната класова неравнопоставеност, общественото недоволство подклажда организирана престъпност. Една от мафиотските организации, Ла Гардуня, се възползва от притока на богатство към града и неспособността на политиците да опазят реда, като завзема бизнеса с проституция, продажба на алкохол и черния пазар на храни.

Историята в шест части проследява главния герой Матео (в ролята Пабло Молинеро), който е изцяло в неведение за ситуацията в Севиля и сам едва свързва двата края в Тиера де Фуего, в Новия свят. Когато, обаче, получава вест от Тереса, той е принуден да се завърне.

Междувременно, Валерио започва да прилага това, на което го учил неговият ментор Матео, на практика. Той се присъединява към Тереса в рискованото начинание да спасява проститутки, заробени от железния юмрук на мафията в гетата на Севиля. Тереса използва парите и привилегированото си положение, за да даде на тези жени по-добро бъдеще. Докато укрива много от тях зад стените на усамотен манастир, обаче, Ла Гардуня се изправя срещу нея. Влизайки в конфликт с Конрадо, водачът на мафиотската организация, Тереса застрашава не само живота на тези жени, но и своя собствен, както и този на Валерио.

Когато нещата напълно излизат от контрола на управата на града, Съветът се опитва да въдвори ред, като назначава нов градски управник. Граф Понтекорво е млад, амбициозен войник, който, въпреки призивите на Съвета, настоява дейността на Ла Гардуня да бъде разследвана. За да постигне целите си, той се обръща към уменията на Матео и помощта на един инфилтриран главорез, стар познайник на Валерио, Баеза.

Следва опасна история с незаконна проституция, която се простира в цяла Севиля под контрола на Ла Гардуня. За всички въвлечени, да се изправят срещу мафията означава да си играят с огъня.

Вижте 2 минути кадри зад кулисите на снимачната площадка тук:

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 133 канал.

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

За пълната програма на канала следете www.epicdrama.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови