Ръководството на БНР пенсионира за ден Лили Маринкова

OFFNews 10 юли 2018 в 18:03 7709 0

Лили Маринкова

След като в началото на юли Върховният касационен съд възстанови журналистката Лили Маринкова като директор на програма "Хоризонт", днес ръководството на БНР я пенсионира за ден.

От PR отдела на медията в три изречения съобщиха, че БНР е преустановило "трудово правоотношение с Лили Маринкова поради придобито право на пенсия":

"Днес Генералният директор на БНР изпълни съдебно решение № 102 от 2.07.2018 г. на ВКС и възстанови Лили Маринкова на длъжност „Директор на програма „Хоризонт". Поради представените от нея документи за придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, трудовото правоотношение с г-жа Маринкова беше прекратено на това основание от същата дата. Всички дължими обезщетения ще бъдат изплатени" - пише в прессъобщението.

Пред OFFNews.bg известната журналистка съобщи, че днес изобщо не е имала разговор с генералния директор Александър Велев.

Шефът на човешки ресурси беше натоварена с тази задача. Връчиха ми едната заповед и другата заповед. Като детска игра. Или като фарс. Генералният директор си изми ръцете - изпълни формално дълга си и се освободи от горещия картоф, разказа Лили Маринкова.

Освен директор на програма „Хоризонт“, Маринкова беше и дългогодишен водещ на "Неделя 150". Тя бе уволнена на 6 юни 2016 г., седмица, след като Александър Велев стана генерален директор на БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови