''С Милен планирахме да отидем на брифинга на Министерския съвет... и да мълчим''

OFFNews 22 април 2020 в 22:53 74848 4

Журналистката Генка Шикерова, с която съвсем отскоро загиналият в катастрофа тв водещ Милен Цветков водеше ново предаване, разказа за последните дни на съвместната им работа.

"...Няма го Милен. Човекът, с когото се познаваме от години, но в последния месец бяхме заедно. Събра ни работата. Последната ни обща радост беше, че отново имаме журналистически карти. За първи път от много време.

Милен каза, че вече можем да отидем на брифинга в Министерския съвет. Планирахме да е тази седмица. Щяхме да сме заедно там и... да мълчим.

Така си ги представяше нещата Милен. С доза провокация и с чувство за хумор", разказа Генка Шикерова.

Преди месец тя и Милен Цветков започват да водят авторското предаване "Алтернативата" по малко известната телевизия TV1. Двамата тв журналисти са от вълната професионалисти, с които Нова тв се освободи за кратко време, губейки силни разследвания и публицистични предавания.

В епизода, посветен на паметта на Милен, Шикерова кани в студиото негови близки колеги и пуска записи от предаванията му през годините - вкл. такива, които връщат лентата към последната му раздяла с Нова телевизия преди две години. Тогава по Нова се завъртя обичайната автореклама на предстоящия епизод на "Часът на Милен Цветков", чиято тема бе фалшивата новина, че Бойко Борисов си е купил гръцки остров. В анонса за предаването темата бе представена именно като фалшива новина. Въпреки това епизодът не бе излъчен, а впоследствие "Часът на Милен Цветков" отпадна изцяло от програмата с обяснението, че в този часови пояс зрителските предпочитания били други.

В предаването в памет на журналиста гостува и режисьорът на "Часът на Милен Цветков" Валдес Радев, който също се раздели по недоброволно "взаимно съгласие" с Нова телевизия. Радев е известен с виртуалните си "карикатури" и мемета на хората от властта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

4

Пенчо бре

24.04 2020 в 12:24

И други можем да мълчим, но когато мълчи Милен е многозначително! Почивай в мир, непримирима душо!

3811

3

Toni2019

23.04 2020 в 13:23

Не мълчат безработните журналисти. Не мълчат и недоволните седнали пред телевизор.

6145

2

kokoten

23.04 2020 в 08:41

...не мълчете,бе,не мълчете....щото всички си мълчим,дотук докарахме....няма вече кой да изрине боклука....

23293

1

Стефан

23.04 2020 в 00:13

Не разбрах какво е това.
"А аз имах да кажа още толкова на татко си!". "Имах да попитам още толкова дядо си!"
Имах, и? Тях вече ги няма, и ... край. Закривай ексхибиционизма си. С какво си повече от всички други, които са загубили близък?
Живеем в свят, който се руши. За какво са ни вчерашно-модните вопли в уау-фейсбука?
Започнете да се учите да живеете в реален свят, не в собствените си огледала.