СБЖ с подкрепа за Елена Йончева: Обвиненията срещу нея са абсурдни

OFFNews 24 януари 2019 в 11:45 3238 0

Ударът по емблематичната журналистка и депутатка, смело разобличаваща властови злоупотреби, е брутална разправа със свободата на словото и с политически опонент, заявява председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова.

По повод повдигнатото срещу известната журналистка и депутатка Елена Йончева обвинение за пране на пари в особено големи размери организацията декларира подкрепа към нея.

Преследването на Елена Йончева е възмутително. Ударът по такава емблематичната журналистка и депутатка, смело разобличаваща властови злоупотреби, е брутална разправа със свободата на словото и с политически опонент. Нищо друго, освен дълбока тревога за демокрацията у нас и категорично осъждане не могат да предизвикат подобни действия, категорична е Тодорова.

Според нея кампанията по дискредитиране на една от най-ярките представителки на журналистическата гилдия се води отдавна и СБЖ нееднократно досега остро е осъждал това посегателство.

От съюза декларират, че вярват, че в съда абсурдността на обвиненията срещу Елена Йончева ще излезе наяве и ще възтържествува справедливостта.

Изразяваме пълна подкрепа на Елена Йончева и настояваме практиката на преследване на „неудобни” журналисти и опоненти да бъде прекратена! Призоваваме цялата ни гилдия и цялото общество да се опълчи на това, защото тези удари са срещу всички ни, заявява още председателят на СБЖ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови