СЕМ проверява спирането на сигнала на БНР

Мая Младенова 13 септември 2019 в 10:03 3966 1

Снимка БГНЕС

Съветът за електронни медии (СЕМ) започва провека за безпрецедентното спиране на сигнала на Програма "Хоризонт" на Българското национално радио (БНР) в цялата страна.

Това съобщи председателят на регулатора София Владимирова пред OFFNews. След като експертите на съвета изготвят становище за ситуацията, ще бъде решено какви да са следващите стъпки.

Тази сутрин в 6 ч БТК изключи предавателите на радиото, като официално съобщената причина е профилактика. Това обаче е първото спиране на сигнала в цялата страна. Досега профилактиката е извършвана поетапно, а сигналът е насочван към друг работещ предавател.

Съобщено бе, че профилактиката ще се извършва от 6 до 11 ч на 13 септември. Точно по същото време, от 6 до 10 ч, журналистката Силвия Великова трябваше да води сутрешното предаване по "Хоризонт". В момента програмата може да се чуе единствено онлайн.

Спирането на "Хоризонт" може да се окаже и незаконно, тъй като радиото е част от стратегическите обекти от системата на националната сигурност, за да може да информира населението по време на кризи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови