Седем са кандидатите за генерален директор на БНР

OFFNews 05 декември 2019 в 18:36 3442 0

БНР

Снимка БНР

Днес приключи приемането на документите за участие в процедурата за избор на генерален директор на Българското национално радио.

Председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова обяви имената на 7-те журналисти, подали своите концепции. Това са Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Валерий Тодоров, Митко Димитров, Даниела Манолова, Александър Велев, всеки от тях със свое минало в радиото.

Досегашният генерален директор Светослав Костов, който бе уволнен от СЕМ заради тежки нарушения на Закона за радиото и телевизията при спирането на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ на 13 септември т.г., не е подал документи за участие в конкурса. Тогава журналисти и граждани протестираха и настояваха за оставката на Костов заради опита за свалянето на Силвия Великова от ефир и последвалото спиране на сигнала на БНР. СЕМ също категорично искаше той да напусне поста си.

В края на септември обаче работещи в различните звена на радиото се събраха на контрапротест в защита на Костов, поискаха от СЕМ ясни критерии за оставката му и изразиха опасения, че медията ще се дестабилизира.

В крайна сметка след всички трусове в средата на октомври Светослав Костов все пак подаде оставката си, а СЕМ обяви нова процедура за избор на генерален директор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови