Шефката на Канал 3 става директор на новините на Нова

OFFNews 20 декември 2019 в 12:21 8904 3

Ива Стоянова

Ключова кадрова смяна обяви Нова телевизия в края на годината. Новините на медията ще имат нов директор - шефката на Канал 3 Ива Стоянова.

Журналистката ще е на позиция генерален директор "Информация" и ще ръководи отдел "Новини и актуални предавания".

"Като генерален директор „Информация“ Ива Стоянова ще работи за увеличаване на аудиторния дял на информационните и публицистични формати и ще отговаря за всички проекти на новинарския екип", съобщават от пиар отдела на телевизията.

„За мен NOVA е поредно предизвикателство в професията. Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване на лидерската позиция на NOVA и все по-успешното развитие на медията занапред”, казва на свой Стоянова.

Ива Стоянова има почти 25-годишен опит в медиите. Кариерата й започва във вестниците „Народен спорт" и "Седем дни спорт“. Следват длъжности на различни нива в телевизиите София Кабел, Би Би Ти и ТВ7. През последните 5 години тя e управител и програмен директор на Канал 3. Като телевизионен журналист има специализация в CNN. Завършила е „Журналистика“, „Спортен мениджмънт“ и „Публичен мениджмънт“.

„В професионалния си път, винаги съм създавала и разчитала на сплотен и ефективен екип. Знам, че в NOVA ще срещна точно такъв всеотдаен и качествен екип, с който заедно ще задаваме и следваме високите стандарти на телевизионната журналистика у нас”, добавя Ива Стоянова.

Това е пореден "трансфер" на журналист от Канал 3 и закритата ТВ7 към Нова телевизия след промяната на собствеността ѝ. По-рано към екипа се присъединиха криминалният репортер и водещ Мая Костадинова и журналистът Васил Иванов, който също работеше в Канал 3 доскоро. Шеф на дирекция "Новини и актуални предавания" пък през април стана Миляна Велева, чийто професионален път също мина през ТВ7 и Канал 3. В същото време хора на топ позиции в нюзрума се разделиха с Нова телевизия в последните месеци. От медията си тръгнаха Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, Даниел Чипев, Милена Цветанска и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

3

order

22.12 2019 в 05:47

От трън та на глог....от ШИШИ та при Гела все дупеблизци на байхУЙя!!!!

4000

2

Biser

20.12 2019 в 15:24

Некви пари се въртят май....

3811

1

Toni2019

20.12 2019 в 14:37

Аз като ви разправях че Домуса е подставено лице както и Пеевски понеже няма как Ахмед Доган да се покаже зад всичко..